Garantiemakelaars

Onlangs kon je al lezen over onze gave case op basis van onze Autobedrijf & voertuigen plugin en nu hebben we voor onze WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks) een evengaaf verhaal te vertellen. Medio 2018 zijn we namelijk gestart met de werkzaamheden voor Garantiemakelaars en ondertussen staan de eerste website voor Garantiemakelaars en haar kantoren online!

Garantiemakelaars is een landelijk opererend netwerk van meer dan 60 makelaarskantoren welke allemaal individuele websites hanteren, maar ook een overkoepelende website bieden. Een enorm toffe uitdaging waar we ons afgelopen maanden in vast hebben gebeten.

GarantieMakelaarsGarantieMakelaars


What's so hard?

De uitdagingen waren met name de keus voor een WordPress Multisite of juist allerhande losse WordPress oplossingen, een stabiele hostingomgeving voor het verwerken van al het woningaanbod, het samenvoegen van al het aanbod voor de overkoepelende site, de migratie en - last but not least - hoe krijg (en houd) je meer dan 60 kantoren tevreden =)

We hebben uiteindelijk gekozen voor een Multisite omgeving waarin Garantiemakelaars als hoofdsite al het aanbod verwerkt. Alle objecten worden vanuit onze WordPress Makelaars plugin op de hoofdsite verwerkt en weergegeven. Op deze manier hebben we direct al het aanbod op één plaats. Vervolgens worden aan de hand van de kantoornummers (beschikbaar in de XML) alle objecten, behorende bij kantoren, weer uitgelezen bij de betreffende makelaars.

Dit biedt als voordeel dat je het aanbod maar één keer hoeft te verwerken en niet vanuit alle individuele sites weer naar de hoofdsite hoeft te sturen. Dit is overigens ook direct de doorslag geweest om voor een Multisite omgeving te kiezen.

GarantieMakelaarsGarantieMakelaars

Ook het nadeel is overigens het vermelden waard. Omdat het aanbod uitgelezen wordt aan de hand van de hoofdsite, hebben plugins nog wel eens moeite met bijvoorbeeld het opbouwen van een sitemap of WordPress zelf met het genereren van een RSS feed. Immers; het aanbod staat niet daadwerkelijk op de individuele site. Hiervoor hebben we dan ook kleine tweaks geschreven, om op die manier diensten zoals DLVR.it te kunnen gebruiken voor sociale doeleinden.

Maatwerk

In samenwerking met 2Inch uit Leeuwarden (zij waren verantwoordelijk voor het ontwerp) en Garantiemakelaars zelf zijn er overigens nog een aantal maatwerk uitbreidingen ontwikkeld specifiek voor Garantiemakelaars.

Zo worden alle verkoopcijfers uit de buurt verwerkt, zijn ervaringen vanuit Funda ingeladen ín WordPress (ten behoeve van de layout) en is het mogelijk voor gebruikers om een account aan te maken waarin ze favoriete woningen kunnen opslaan.

Daarnaast zijn er uitbreidingen voor het weergeven van Points of Interest op Google Maps bij de woningen, geven we de lijst van zaken weer en kunnen bezoekers zoeken op wijken (in steden). Ook aan 360 graden foto's, videos en de stand van de zon / ligging van de tuin is gedacht.

Stat's

Om af te sluiten (afbeeldingen en een impressie vind je hieronder) strooien we toch graag met een aantal statistieken. Puur omdat we toch wel trots zijn dat onze plugin moeiteloos meer dan 1.200 objecten per dag verwerkt via 63 makelaars kantoren waarbij meer dan 50.000 foto's en andere media worden verwerkt. Niet gek, al zeggen we het zelf

Benieuwd of wij jouw uitdagende klus aankunnen? Vraag het ons gerust. Je kunt ons bereiken via info@tussendoor.nl of via 058 711 09 16.

GarantieMakelaarsGarantieMakelaars
GarantieMakelaarsGarantieMakelaars
GarantieMakelaarsGarantieMakelaars
GarantieMakelaarsGarantieMakelaars
GarantieMakelaarsGarantieMakelaars
GarantieMakelaarsGarantieMakelaars
GarantieMakelaarsGarantieMakelaars