Huizenbank. Zelf je huis verkopen via een dikke site!

Tussendoor wordt ondertussen - als we de markt mogen geloven - gezien als kenner in de huizenbranche. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we veel verzoeken en vragen krijgen van makelaars die nieuwe platformen op willen zetten.

Nieuwe markt

Los van de bestaande markt die we kennen in de vorm van websites met het aanbod van een makelaarskantoor, zien we een verschuiving naar de markt die Makelaarsland jaren geleden heeft betreden: het zelf kunnen verkopen van je huis.

HuizenbankHuizenbank


We hebben afgelopen jaar - misschien anderhalf - dan ook vele verzoeken gekregen of we een platform - a-la Makelaarsland - op kunnen zetten. Het lastige hieraan is dat de vraag makkelijker is dan het antwoord.

Stel je maar eens voor dat wij de vraag stellen "Kun je dat huis nabouwen?". Van de buitenkant weet je namelijk niet hoe de fundering is, of er een kelder aanwezig is, hoe diep de woning is, de indeling, etc.

Daarbij zijn wij van mening dat het namaken van een platform puur een tijdelijke oplossing is. Natuurlijk kun je dit als inspiratie gebruiken, maar wij geloven meer in het opzetten van een eigen, uniek platform. Dat is wat Huizenbank uiteindelijk is geworden. Na uren van brainstormen, wireframes en maandenlange ontwikkeling staat Huizenbank dan ook als een huis!

Uniek

Ondanks dat de vraagstelling van Huizenbank initieel ook was om een platform te maken zoals Makelaarsland, is Huizenbank momenteel een uniek en opzichzelfstaand platform. Gebruikers kunnen hier hun huis verkopen, zoals dat momenteel op geen enkele andere site kan.

Het unieke aan het platform is dat men wordt meegenomen in het proces en pas hoeft te betalen als men helemaal tevreden is. Op het punt dat men weet wat ze wel of juist niet willen. Immers; je verkoopt je huis niet elke dag. Hoe kun je dan weten wat je wel en niet nodig hebt?

We hebben aan de hand van diverse consults en tientallen wireframes een flow ontwikkeld waar zowel wij als Huizenbank 100% achterstaan. Je kunt direct zien wat de inhoud van diverse pakketten is, hebt volledige vrijheid in welke diensten je wel of niet afneemt en kunt deze eenvoudig toevoegen aan een bestaand pakket of juist weer verwijderen.

Weet je niet precies wat iets is of wat iets inhoudt? Dan wordt dit duidelijk uitgelegd, waar nodig.

HuizenbankHuizenbank

Dashboard

Heb je eenmaal je account aangemaakt en de adresgegevens van de te verkopen woning ingevoerd? Dan is je woningdossier direct aangemaakt. Vanuit je persoonlijke account kun je deze gaandeweg aanvullen en uitbreiden. Zodra je een waarde hebt ingevoerd, slaan wij deze op de achtergrond direct op. Zo kun je beginnen op je mobiel en zonder problemen verder gaan op je tablet of op je laptop en desktop. Je zult op het platform nooit de frustratie hebben dat al je ingevoerde gegevens verdwenen zijn en je opnieuw moet.

Komt je er gaandeweg achter dat je toch graag foto's uitbesteed of een tekst laat schrijven? Geen probleem. Je kunt ook na het kiezen van een pakket altijd je diensten aanpassen. Ideaal!

WordPress

Al deze techniek - het gehele platform - is gebouwd op basis van WordPress. We hebben de site voorzien van onze WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks) -zodat we aangemeld aanbod kunnen tonen- waarbij we alle handelingen van gebruikers via onze maatwerk uitbreidingen verwerken. Op deze manier worden objecten van klanten verwerkt in het CRM-pakket van Realworks, zodat dit - indien gewenst - ook doorgeplaatst kan worden naar Funda.

De producten die klanten af kunnen nemen worden behandeld als WooCommerce producten, zodat we een volledig veilige omgeving kunnen garanderen met de daarbij komende voordelen voor met name betalingen. Dit geldt ook voor de afhandeling van andere administratieve handelingen.

We vinden het het noemen waard dat we er trots op zijn, dat een gebruiker aan de voorkant niet zal zien dat er een WordPress/ WooCommerce installatie draait, wat te danken is aan de REST API die aangeroepen kan worden.

Benieuwd?

Ben je benieuwd naar het platform dat we hebben ontwikkeld? Give it a try. Je kunt altijd het aanmeld proces doorlopen om te zien 'wat we hebben geflikt'. Zoals je zult zien zit je nergens aan vast en kun je het proces gewoon kosteloos doorlopen.

Heb je ook interesse in een (dikke) maatwerk opdracht als dit? Tof! We werken graag aan uitdagende projecten. Je kunt ons bereiken via 058 711 09 16 of via info@tussendoor.nl

HuizenbankHuizenbank
HuizenbankHuizenbank
HuizenbankHuizenbank
HuizenbankHuizenbank
HuizenbankHuizenbank
HuizenbankHuizenbank