Makelaardij Hoekstra & de WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks)

Makelaardij Hoekstra is binnen onze provincie al jaren een begrip. Ze zijn de grootste makelaar van Friesland en voorzien in huur- en koopwoningen, nieuwbouw, bedrijfsonroerendgoed en VvE Beheer. Zocht je echter voorheen een woning op hun website, dan had je de kans om te verdwalen.

Tot in de puntjes

Dat is nu verleden tijd. Tussendoor heeft, in samenwerking met de Staat van creatie en een neuromarketeer - verbonden aan De Staat - de nieuwe website van Makelaardij Hoekstra opgezet. Waar de Staat volledig verantwoordelijk is voor de layout en - in samenwerking met de neuromarketeer - voor de routing, daar is Tussendoor wederom volledig verantwoordelijk voor de techniek.

Als basis hebben we onze WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks) gebruikt en deze voorzien van de nodige maatwerk features.

Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra


Google Maps API

We hebben de plugin uitgebreid met onder andere POI (Points of interest) op basis van de Google Maps API. Zo kun je bij woningen en/of nieuwbouwprojecten bijvoorbeeld zien welke voorzieningen in de buurt zijn. Denk hierbij aan bushaltes, supermarkten, sportverenigingen en winkels. Je ziet de (loop)afstand per categorie. Ideaal als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een woning, waar vandaan je kinderen naar school kunnen wandelen.

Ook beschikt Makelaardij Hoekstra over de optie om woningen gecategoriseerd weer te geven. Hierdoor kunnen bezoekers eenvoudig zoeken op woningen aan het water, landelijke woningen of juist woningen waar nog het nodige aan geklust moet worden. De categorieën zijn vrij in te delen en kunnen per seizoen aangepast worden.

Verder hebben we het zoekfilter uitgebreid met een auto-aanvul optie, vind je bij een woning ook relevante woningen in de buurt, is er direct contact met de makelaar mogelijk en wordt er gebruik gemaakt van virtuele tours, 360 graden foto's- en video's.

Huur en nieuwbouw

Nieuw bij Makelaardij Hoekstra is dat er voor de verhuur gebruik gemaakt is van een nieuwe koppeling; VGM (Units). Deze is feitelijk hetzelfde opgebouwd als nieuwbouw en beschikt over een extra "laag".

Zo kun je bijvoorbeeld verzamelpanden waarin meerdere appartementen aanwezig zijn - voor de verhuur - aanmelden als unit. Deze unit heeft vervolgens een x-aantal beschikbare objecten. Deze zie je op de unit-pagina en kunnen onderverdeeld worden in type's. Klik je vervolgens op een type object, dan zie je de informatie van het specifieke appartement- of woning.

We hebben er in het geval van Makelaardij Hoekstra voor gekozen om ook volledig bezette units weer te geven. Op deze manier kan een bezoeker toch zijn interesse kenbaar maken, ook al is een unit vol. Komt er een object vrij, dan kunnen geïnteresseerden direct gecontacteerd worden.

Nieuwbouw is op eenzelfde manier opgezet. Bezoek je de pagina van een nieuwbouw project, dan vind je hier de beschikbare type woningen. Deze kun je vervolgens ook op detailniveau bekijken om je hier - indien gewenst - op in te schrijven.

Realtime bijwerken

Last but not least draaien we met Makelaardij Hoekstra een pilot ten opzichte van de WordPress Makelaars plugin . We mogen deze namelijk realtime bijwerken van Realworks. We hebben ervoor gekozen om dit - gezien het proces en de duur daarvan - elk kwartier te doen. Op deze manier worden wijzigingen dus sneller dan normaal verwerkt op de website.

Inhaalslag maken?

Ben jij na het lezen van deze case ook enthousiast geraakt en wil je een inhaalslag maken met je website? Tof! Laat het ons weten. Je kunt altijd contact met ons opnemen via info@tussendoor.nl of via 058 711 09 16. We denken graag met je mee!

Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra
Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra
Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra
Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra
Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra
Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra
Makelaardij HoekstraMakelaardij Hoekstra