WordPress Onderhoud

Door op | in Featured

Heb je onlangs een nieuwe, geheel geoptimaliseerde Wordpress website laten maken? Ondanks dat je site net nieuw is, zul je al snel merken dat er verschillende nieuwe updates beschikbaar zijn.

Heb je onlangs een nieuwe, geheel geoptimaliseerde Wordpress website laten maken? Ondanks dat je site net nieuw is, zul je al snel merken dat er verschillende nieuwe updates beschikbaar zijn.Heb je onlangs een nieuwe, geheel geoptimaliseerde Wordpress website laten maken? Ondanks dat je site net nieuw is, zul je al snel merken dat er verschillende nieuwe updates beschikbaar zijn.

Wanneer je deze updates niet doorvoert, wordt je website traag maar ook onveilig. De kans is groot dat er problemen ontstaan. In dit blog gaan we in op de mogelijkheden van Wordpress onderhoud.

Wanneer is onderhoud nodig?

Het onderhoud van je website is net als bij een auto van groot belang. Juist omdat WordPress wereldwijd veel gebruikt wordt en een geweldig open source CMS systeem heeft, worden er veel hackpogingen op gedaan. De nieuwste WordPress updates zorgen ervoor dat je website bestand is tegen de eventuele hack-aanvallen. Het is daarom van groot belang om je WordPress website maandelijks te updaten. Wanneer dit niet gebeurt, zal je site trager worden en gevoeliger zijn voor hackers.

Daarnaast worden er regelmatig nieuwe versies van plugins uitgebracht. Dit is om ze compatible te houden met de nieuwste WordPress versies, simpel gezegd zorgt dat ervoor dat e.e.a. blijft werken. In sommige gevallen zijn er ook nieuwe functies of bugfixes toegevoegd.

Zelf onderhouden of uitbesteden?

Waar je bij de keuze - of je zelf onderhoud uit gaat voeren of dat je dit laat doen - rekening mee moet houden is of je de tijd die je investeert in het onderhouden niet beter kunt gebruiken bij het verkopen van je eigen dienst en/of product. Wat is een uur van jezelf waard? Is het het waard om uit te besteden aan onderhoud van je website? Vergelijk dit bijvoorbeeld met het tuinieren of eventuele schoonmaakwerkzaamheden van je kantoorpand.

Natuurlijk heb je zelf de mogelijkheid om updates door te voeren, maar houd er rekening mee dat elk WordPress thema zijn specifieke functies en misschien wel beperkingen heeft. Modules die dienen samen te werken na het uitvoeren van updates en het daarbij komende risico dat je website helemaal op zwart gaat? Uiteraard wil je niet het risico lopen dat klanten geen contact meer met je op kunnen nemen of dat je iDeal-koppeling plotseling niet meer werkt.

Wat zijn de kosten als een website helemaal niet meer werkt, wat kost het terugzetten van een backup? Hoeveel onderhoud had je daar voor kunnen uitbesteden? Dit zijn een paar simpele vragen en voorbeelden die je misschien wel uren of dagen tijd kunnen kosten om het op te lossen. Wanneer je hier zelf niet in echt in thuis bent of de tijd er voor hebt kun je er voor kiezen om je WordPress onderhoud uit de besteden bij Tussendoor.

Wat voert Tussendoor uit

Tussendoor vindt het belangrijk dat je website op de juiste manier blijft functioneren en dat jij bereikbaar bent en blijft voor jouw klanten.

Wij maken dan ook elk uur een back-up van je website en deze wordt op twee locaties opgeslagen. Gaat er dus iets mis op de website, om welke reden dan ook, dan staat er van elk uur een back-up klaar om terug te zetten. Om absoluut zeker te zijn dat er niets misgaat wordt deze op twee locaties weggezet.

Wij voeren de volgende werkzaamheden voor u uit.

  • 24/7 monitoring website op beschikbare updates;
  • WordPress (systeem) updates;
  • WordPress (module) updates;
  • Dubbel uitgevoerde back-ups;
  • 24 backups per dag (ieder uur 1) welke op twee locaties worden weggezet;
  • Database optimalisatie t.b.v. snelheid website;
  • Spam-monitoring;
  • Webhosting van je website is inbegrepen;

Je ontvangt van ons elke twee maanden een overzicht met de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Met de nieuwste updates en voorzorgsmaatregelen hoef je niet bang te zijn voor hackers en ben je er zeker van dat je website op de juiste manier wordt onderhouden. Wil jij je Wordpress onderhoud uitbesteden? Neem dan gerust telefonisch contact op via telefoonnummer 058 711 0916 of via het contactformulier.