Blog Makelaar plugin WordPress

Handleiding voor onze makelaar plugin die geschikt is voor Realworks - Thema bestanden

Leestijd: 3 minuten (681 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

22 april 2015 04:24

Inbouwen Makelaar Plugin geschikt voor Realworks

Handleiding voor de website bouwer

De WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks) is een plugin die bij Tussendoor wordt afgenomen door twee klantgroepen. Makelaars en collega website-bouwers / reclamebureau’s. Veel website-bouwers nemen de plugin af, omdat ze vanuit hun eindklant (de makelaar) de vraag krijgen tot automatisering. Juist voor onze collega website-bouwers is het belangrijk om te weten hoe onze WordPress Makelaars plugin in elkaar steekt en wat/waar te vinden is.

Thema bestanden

Bij de nieuwe release van de WordPress Makelaars plugin is de manier waarop de thema bestanden zijn opgebouwd volledig op de schop gegaan. De nieuwe manier van thema-bestanden inladen is vergelijkbaar -voor de gene die de opbouw kennen- met de manier waarop WooCommerce dit doet.

Zo bestaat het standaard thema dat Tussendoor levert bij de aanschaf van de plugin verdeeld in zeven bestanden;

Bestand en gevolgd waar deze voor wordt gebruikt:

  • wonen/archive.php (Wordt door WordPress geladen op de archiefpagina van woningen.)
  • wonen/search.php (Bevat het zoekformulier op de archiefpagina. Aparte template i.v.m. live zoeken.)
  • wonen/loop.php (Bevat de resultaten op de archiefpagina. Aparte template i.v.m. live zoeken.)
  • wonen/item.php (Compacte weergave van een woning, gebruikt vanuit loop.php om resultaten te renderen.)
  • wonen/map-info.php (Inhoud van een Google Map info venster. Wordt ingeladen door Google Maps ondersteuning binnen de plugin.)
  • wonen/none.php (Wordt geinclude vanuit archive.php als er geen zoekresultaten zijn.)
  • wonen/single.php (Wordt door WordPress geladen wanneer een enkele woning wordt bekeken.) 

Om vanuit een van de templates te template-file wonen/item.php te renderen kun je de volgende code gebruiken

<?= Wonen::template('item'); ?>

Naast het inladen van de template bestanden, worden op deze manier de bestanden realworks/functions.php en wonen/functions.php ingeladen, vanuit functions.php. Deze laden alle benodigde code in die van toepassing is op alle onderdelen van de plugin.

The loop

Binnen de loop is de huidige woning beschikbaar in de variabele $woning. Het is over het algemeen niet nodig om deze variabele expliciet als global te declareren, de plugin zal dit voor zijn rekening nemen.

Caching

Het is aangeraden om een WordPress caching plugin te gebruiken om het laden van de site te versnellen. Voor het ophalen van de data voor alle woningen zijn vaak veel database queries nodig, welke allen bij elkaar enkele tientallen milliseconden in beslag kunnen nemen. Om dit te voorkomen raden we aan om templates waarin gegevens van een woning worden opgevraagd te cachen. Bijvoorbeeld op de archiefpagina tijdens het weergeven van de woningen, dit kan op de volgende manier:

<?= Wonen::template('item')->cache(); ?>

Caching resultaten

Door gebruik te maken van een caching plugin kun je het aantal database queries op een pagina zien afnemen van ~1000 tot ~20. Dit is bijvoorbeeld wanneer de archiefpagina alle resultaten in een keer in Google Maps toont, waarbij voor iedere woning dus de benodigde data moet worden opgevraagd. Google Maps info vensters zijn standaard gecached waardoor dit slechts eenmalig gedaan hoeft te worden.