Blog

Ben je een WordPress ontwikkelaar? Werk met "dashicons"!

Door op | in Weblog

Ben je WordPress ontwikkelaar en werk je regelmatig met custom post types? Ontwikkel je zelf of ontwikkelt het bedrijf waar je werkt WordPress plugins? Dan heb ik hier een leuke, snelle tip voor je. WordPress maakt sinds de komst van WordPress 3.8 gebruik van Dashicons. Je kon hier natuurlijk al aan wennen met de MP6 plugin van WordPress - waarmee WordPress ontwikkelaars laat wennen aan nieuwe core functies - en WordPress heeft de dashicons dan ook daadwerkelijk doorgevoerd sinds de komst van WordPress 3.8 en hoger.

Retina icons..? Transparant maken, formaat aanpassen, opslaan..

Dat is allemaal verleden tijd! Iconen zoeken, opslaan, het formaat aanpassen. Is 'ie wel retina..? Niets van dat. Dashicons zijn makkelijk en superstrak. Dashicons zijn een opensource project en 't complete aanbod is te vinden op de Github waar WordPress direct de iconen weg kan trekken. Het enige dat je hoeft te doen is een leuk icoon uitzoeken dat past bij de plugin of het post type dat je aanmaakt, de naam invoeren en that's it.

Voorbeeld dashicon

Stel je voor dat je een post type registreert om slides te beheren. Je functie voor een post type mét een dashicon komt er dan als volgt uit te zien:
register_post_type('slides',
array(
'labels' => array(
'name' => 'Slides',
'singular_name' => 'Slide'
),
'public' => true,
'has_archive' => true,
'menu_icon' => 'dashicons-images-alt2'
)
);
De afbeelding van je post type is dan als volgt.
slider-dashicon
Nogmaals. Het complete aanbod dashicons vind je hier. Het enige dat je hoeft te doen is de naam - die je ziet zodra je op een icoon klikt - aan te passen in je functie.

Interesse

Interesse gekregen in maatwerk WordPress oplossingen van Tussendoor internet & marketing? Naam dan direct contact op met Rick de Jong via de knop aan de zijkant van deze pagina of vul het onderstaande contact formulier in.