Blog

Bijna 1 op de 5 sites draait op WordPress & WordPress 3.7 en 3.8

Door op | in Weblog

Zoals bekend werkt Tussendoor internet en marketing uitsluitend met WordPress. Deze keuze hebben wij in 2010 gemaakt en nog steeds wordt deze keuze bevestigd door nieuwe statistieken en ervaringen van onze klanten. Zo werd gister bekend op WordCamp dat 18,9% van de websites wereldwijd draait op dit geweldige platform.

De oprichter van WordPress, Matt Mullenweg, heeft gister een aantal interessante statistieken losgelaten over de huidige percentages en aantallen qua gebruik van WordPress.

CMS vs Blogsysteem

Waar WordPress werd ontwikkeld en ingezet als blogsysteem, wordt het steeds vaker gebruikt - en doorontwikkeld - als CMS. Zo ook door Tussendoor. Het leent zich uitstekend voor het bewerken van pagina's en nieuws(berichten). Tussendoor is niet de enige, want 69% van de WordPress gebruikers gebruikt het patform inmiddels als CMS-systeem.

Nieuw is het gegeven dan WordPress wordt gebruikt als platform om app's te bouwen. 6% van de gebruikers zou hebben aangegeven het afgelopen jaar WordPress op deze manier te hebben ingezet.

WordPress 3.6 / 3.7 en 3.8

Mullenweg liet ook een aantal leuke nieuwtjes los over WordPress 3.6, 3.7 en 3.8. De release van WordPress 3.6 stond officieel gepland in mei dit jaar en is dus al geruime tijd vertraagd, maar zou nu toch snel zijn release moeten vinden.

Over WordPress 3.7 en 3.8, respectievelijk gepland in oktober en december van dit jaar, zegt Mullenweg dat de focus in oktober vooral gelegd wordt op stabiliteit en beveiliging, waar in december (3.8) een focus wordt gelegd op de functionaliteit van het CMS, denk hierbij aan hooks en andere knelpunten, vooral interessant voor ontwikkelaars.

Over de data's van WordPress 3.7 (okotber) en 3.8 (december) denk ik dat we hier niet te veel waarde aan moeten hechten. Immers loopt tot nu toe elke release een flinke vertraging op maar het is in mijn ogen erg mooi om te zien hoe WordPress nog steeds, dag in dag uit, sterk ontwikkeld wordt en het gebruik ervan nog elk jaar toeneemt.