Google Instant

Door op | in Weblog

Google Instant wordt de komende maanden uitgerol

Onlangs schreven wij al over streamend zoeken via de zoekmachine van Google. Google heeft nu met Google Instant de nieuwe versie van zijn zoekmachine aangekondigd. Met de technologie achter de zoekmachine worden de resultaten weergegeven terwijl de gebruiker nog aan het typen is. Google Instant wordt de komende maanden uitgerold.

Het principe achter de zoekmachine is als volgt. Tijdens het intypen van een zoekterm bekijkt Google welke zoekterm de gebruiker vermoedelijk wil intikken en toont deze in de zoekbalk. Dit principe werkt momenteel ook al onder de term autocomplete.

Anders dan in de autocomplete functie, worden nu ook de daadwerkelijke zoekresultaten getoond onder de zoekbalk, zonder dat de gebruiker op enter hoeft te drukken. Tijdens het typen - en dus veranderen van de zoekterm - veranderen ook direct de zoekresultaten. Gebruikers die direct willen zoeken via de Instant functie van Google kunnen naar de internationale Google pagina gaan. Echter lijk het er vooralsnog op dat dit alleen voor ingelogde gebruikers beschikbaar is.

Google Instant is bovendien voorlopig alleen nog maar te gebruiken met de nieuwere versies van FireFox, Chrome, Safari en IE8. Google Instant wordt gelanceerd in o.a. Frankrijk, Duitsland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse site kan momenteel nog niet overweg met de nieuwe functie, maar dat zou in de komende maanden moeten veranderen. Bekijk de bijbehorende video: