Blog

Google streamend zoeken

Door op | in Weblog

Google test momenteel (weer) een nieuwe functie in zijn zoekmachine. Na de vele nieuwe mogelijkheden in het afbeeldingen zoeken, de indeling van de Google zoekpagina en het automatisch aanvullen, gaat Google ook nu gewoon door met het optimaliseren van de gebruikerservaring.

De nieuwe functie zorgt er voor dat de resultaten van de zoekopdracht direct tijdens het typen worden getoond: streamend zoeken. Dit zorgt ervoor dat je tijdens of na het zoeken naar een bepaalde term niet meer op enter hoeft te drukken, omdat aan de hand van de zoekterm de resultaten direct worden geladen en getoond op het scherm.

Omdat de resultaten direct getoond worden, is de meerwaarde hiervan vooral merkbaar bij ingewikkelde zoekopdrachten, waarbij vaak naar de duidelijkste - beste - verfijnterm moet worden gezocht. Naast de natuurlijke zoekopdrachten worden ook de advertenties direct aangepast.

Kun je niet wachten?

Wil je nu al ervaren hoe dit ongeveer in zijn werk gaat, dan kan dat via deze soortgelijke interface. De daadwerkelijke test van streamend zoeken is namelijk nog niet voor iedereen beschikbaar.