Blog

Informatie over aanstaande prijswijziging

Door op | in Weblog

Laat ik vooropstellen dat ik hoop dat je niet schrikt van de titel :) Toch hebben we - met betrekking tot onze prijzen en prijsstelling - nieuws dat we op dit moment al met je willen delen. Er gaan namelijk een aantal dingen wijzigen. Maar wat….?

Aanleiding

De grondslag van deze wijzigingen ligt op diverse fronten. Zo hebben we vanaf onze start in 2010 producten gehad die op diverse manieren te verkrijgen zijn. Denk hierbij aan marketing en onderhoudspakketten, waarbij hosting was inbegrepen. Momenteel hebben we die pakketten niet meer.

Dit geldt ook voor de marketing abonnementen. Voorheen bestonden deze uit een verplicht aantal uren per maand. Momenteel is dit te verkrijgen via flexibel in te zetten strippenkaarten.

Ook onze plugins, die door een steeds grotere en verscheidene groep klanten wordt afgenomen, zijn qua prijsstelling (wellicht) niet flexibel genoeg opgezet. Immers, en daar zijn we trots op, hebben we op onze plugins nog nooit een prijsstijging of iets dergelijks doorgevoerd.

Overzicht

Het probleem dat door bovenstaande situatie gecreëerd is, als ook de manier waarop onze prijzen momenteel zijn ingericht, zorgen ervoor dat er weinig flexibiliteit is m.b.t. het beheren van licenties voor onze plugins. Immers; die bestaan momenteel uit jaarcontracten, waar tegenwoordig maand-contracten ook een veelgehoorde wens zijn.

Ook het overzicht in welke diensten worden afgenomen en waar voor ons de focus richting jullie - de klant - op moet liggen is lastig. Immers kan eenzelfde dienst (onderhoud), bestaan uit drie of vier varianten. Gewoon niet handig en erg onoverzichtelijk.

Inflatie

Een laatste punt van aandacht - met name intern - is de inflatie (die nooit stopt ;)). We hebben de inflatie tot op heden nog nooit doorgevoerd, maar ook hier ontkomen we helaas niet meer aan. Dankzij de continue ontwikkeling en professionalisering, in combinatie met de mate van kwaliteit die we willen leveren, hebben we nou eenmaal poppetjes nodig op de juiste plek. Omdat ook zij genieten van de inflatie, zullen we die jaarlijks doorberekenen op onze diensten en producten.

Wat houdt dit concreet in?

Om maar met de deur in huis te vallen: we hebben nog geen idee wat dit in gaat houden. We willen namelijk een solide basis leggen voor de komende jaren, zodat we niet vaak / vaker over prijswijzigingen hoeven te mailen of schrijven. Immers; niemand houdt ervan om dat te lezen en voor ons is het niet het leukste onderwerp om over te berichten.

We kijken hierbij met name naar het model dat we zelf - bij de ontwikkeling van diverse platformen - tegenkomen. Voor onze klanten houdt dit in dat we op dit moment doorgaan met de werkzaamheden zoals we (en jullie) gewend zijn en uiteraard updates uit blijven brengen zoals we altijd deden. We rekenen nog geen inflatie door op onze facturen, etc, maar kondigen puur aan dat we hier mee bezig zijn.

Op deze manier hopen we jullie - in het kader van transparantie - inzicht te bieden in de wijziging die er aan komt en kunnen jullie gewoon van de diensten gebruik blijven maken zoals jullie momenteel gewend zijn.

Wordt alles duurder?

Dit betekent overigens niet direct dat alles duurder wordt. Zo zijn er namelijk scenario's waarbij een “complete dienst” wordt opgesplitst in een aantal losse diensten, waarvan je wellicht niet alles nodig hebt.

Of specifieke diensten goedkoper worden durven we eveneens nog niet te zeggen. Om jullie geen valse hoop te geven; dit verwachten we niet.

Het doel is met name om onze prijzen af te stemmen op de behoeftes van nu. Je betaalt wat je gebruikt, maar wordt niet opgezadeld met diensten die toevallig in een pakket zitten (of zaten), maar waar je niet per se gebruik van maakt. Die lijn proberen we ook vast te houden bij het bepalen van de prijsstelling en het vormen van prijzen voor onze plugin(s).

Update

Zodra we een nuttige update hebben m.b.t. bovenstaande dan zullen we dit met je delen. Houd onze blog dan ook in de gaten. We houden je - mede in het kader van de voorgenoemde transparantie- graag op de hoogte van onze bevinden.

Heb je in de tussentijd vragen? Schroom niet en bel ons gerust.