Blog

Internet trends in 2011 & 2012

Door op | in Weblog

Internet trends? Bullshit!

Vanaf december (2010) tot zo'n beetje eind maart worden we allemaal platgegooid met blogs en andere artikelen over wat de trends zullen zijn in 2011. Op zich leuke verhalen, maar wanneer je enigszins een klik hebt met het internet zijn het veelal open deuren die worden ingetrapt. "Meer mobiel internet in 2011" - "Social media nog belangrijker" - "SEO belangrijker dan ooit". Het zijn allemaal uitspraken die zonder enige diepgang het internet opgegooid worden en met een klein beetje logica door iedereen voorspeld kunnen worden.

Wanneer worden we met een blog nu nog echt getriggerd om na te denken over wat er echt zou kunnen gebeuren, wat wordt echt vernieuwend in 2011, waar gaan we van schrikken in 2011?! Daar zijn wij benieuwd naar! Dat een antwoord op deze vraag lastig is, dat is logisch. Zo kwam ik laatst een aantal leuke voorspellingen tegen waar dit wel uit blijkt:

  • "Radio has no future" voorspelt door Sir William Thomson in 1897
  • "Two years from now spam will be solved" voorspelt door Bill Gates in 2004

Om op de laatste terug te komen, ik denk dat spam nooit opgelost zal worden.

Binnenkort

Tussendoor internet & marketing is een onderzoek gestart naar de verschuivingen van internetters over de afgelopen jaren, social media die komen, kwamen, gaan en gingen, zoekgedrag dat verandert, zoekopdrachten die specifieker worden, mobiel vs desktop en meer. In dit onderzoek dat binnenkort uitkomt zullen we je triggeren om - aan de hand van de door ons getrokken conclusies - zelf een beeld te creëren over wat onder andere 2011, maar meer nog 2012 ons brengt.

Ondertussen

Ondertussen zijn wij natuurlijk ook erg benieuwd naar wat jij denkt over wat 2011 & 2012 ons brengen kan. Heb jij een idee over nieuwe trends, mogelijkheden of andere veranderingen? Laat het ons weten!

Heb jij een idee over nieuwe (online) internet trends? Laat het hieronder weten.