Blog

Magento (community) 1.9 beschikbaar! Wat is nieuw?

Door op | in Weblog

Vandaag zijn de nieuwe releases van Magento gepresenteerd, waarbij het gaat om Magento Community 1.9 en Magento Enterprise 1.14. Hieronder lees je de meest in het oog springende vernieuwingen ten opzichte van 1.8.*.

Responsive basis thema

De standaard templates van Magento zijn al jaar en dag hetzelfde. De "logge" blauwe en beige/bruine uitstraling zijn gedateerd en gelukkig bij de nieuwe releases geüpdatet. Hierdoor beschik je over een template die direct fris oogt en - niet onbelangrijk - responsive is!  Daarbij beschikt het thema over social-share knoppen (Facebook en Twitter) onder de producten en een nieuwe zoomfunctie voor de afbeeldingen.

BTW instellingen

De Community versie heeft (evenals Enterprise) een nieuwe BTW instelling beschikbaar. Cross border trade. Met deze instelling is het mogelijk om een prijs te tonen onafhankelijk van het land en dus het BTW tarief.

SOLR en Gift wrapping

Er leken ook een aantal updates uitgebracht te worden met betrekking tot kado opties bij de Community editie. Deze zijn echter nergens terug te vinden en beperkten zich tot de Enterprise versie. Ook beschikt de Enterprise versie over Solr versies tot en met 3.6.2. Voor de Community versie is dit niet van toepassing.

Sample data

Evenals de gedateerde template die jaren gehanteerd werd, was ook de sample data die Magento beschikbaar stelde al jaren niet meer van deze tijd. Gelukkig is ook hier wat aan gedaan. Bij de release van Magento 1.9 is de sample-data aangepast naar producten uit deze tijd. Verder zijn er nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd en bugfixes opgelost waarvan je de volledige relase notes kunt bekijken mocht je dat interessant vinden.