Blog

Nieuwe versie WordPress 3.2

Door op | in Weblog

Tussendoor internet & marketing maakt al sinds dag 1 fanatiek gebruik van het opensourcesysteem WordPress. Van dit populaire website systeem is nu een update verschenen: versie 3.2 is uitgebracht. Uiteraard zorgt Tussendoor internet & marketing voor een vlekkeloze update van WordPress voor al haar klanten. Maar wat gaan onze klanten merken van deze update? Als wij WordPress mogen geloven is er in deze versie flink getimmerd aan de snelheid en is de interface van het backend aangepakt.

Het team achter WordPress laat weten dat de minimale eisen voor een WordPress zijn gewijzigd. Om WordPress 3.2 te draaien is nu minimaal PHP 5.2.4 en MySQL 5.0 benodigd, iets wat bijna een jaar geleden al werd aangekondigd. Hoewel het aantal gebruikers met lagere versies van PHP en MySQL relatief laag is, wil het team toch waarschuwen omdat immers een klein percentage van 45 miljoen gebruikers toch nog een grote groep mensen betreft. Uiteraard voldoen de servers van Tussendoor internet & marketing reeds aan de nieuwe eisen. Onze servers zijn volledig up-to-date en zorgen voor een snelle laadtijd van uw WordPress website.

Internet Explorer 6

Met de komst van WordPress 3.2 komt ondersteuning voor Internet Explorer 6 definitief te vervallen. Diverse functionaliteiten, waaronder direct al het dashboard, zullen niet meer werken in deze versie van de verouderde browser. WordPress zal direct een melding tonen waarin gemeld wordt dat er een nieuwere versie van de browser beschikbaar is. Gebruik je een andere browser die niet meer up-to-date is? Dan zal WordPress ook een melding tonen maar hier heb je dan nog de keuze om de melding te negeren. Tussendoor internet & marketing heeft al eerder afscheid genomen van de browser Internet Explorer 6. Op dit moment gebruikt slecht 4% van de wereldbevolking nog deze browserversie en het leeuwendeel bevindt zich in grote organisaties die een update niet eenvoudig door kunnen voeren.

Tussendoor internet & marketing zal haar klanten op de hoogte brengen wanneer de update is doorgevoerd. Wij verwachten geen problemen tijdens het doorvoeren van de update, gezien de wijzigingen vooral aan de 'achterkant' zijn doorgevoerd. Uw website - zoals bezoekers deze ervaren - zal ongewijzigd blijven.

WordPress 3.2 Gershwin