Social media: daarom!

Door op | in Weblog

Iedereen heeft het erover en bijna iedereen doet het

Iedereen heeft het erover, bijna iedereen doet het en heel weinig mensen weten waarom. Twitter, Facebook en Linkedin zijn de social media van dit moment. Ze zijn hip en niet alleen onder de jeugd. Het is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om via je telefoon even een klein berichtje te typen of een foto te maken en deze rechtstreeks via deze media aan je vrienden of volgelingen te delen. Het is onderhand ook al enige tijd mogelijk om deze informatie te koppelen aan een website. Maar waarom zou je dit doen? Wel om de volgende redenen.

Unieke content

Google hecht veel waarde aan diversiteit in een website. Zoekwoord dichtheid, inkomende- en uitgaande links, laadtijd en jawel; content. Hoe relevant is een website, hoe vaak wordt er nieuws gepost en hoe vaak denkt Google langs te moeten komen? Deze factoren tellen allemaal mee en maakt het belangrijk om je website te blijven voorzien van nieuwe content. Hoe klein dan ook.

Twitter, Facebook en LinkedIn zijn hier perfecte middelen voor. Even een kort nieuwsberichtje tikken op uw telefoon en deze wordt direct geplaatst op de website. Even een foto maken van het werk bij een klant en ook die staat er gelijk op. Op deze manier blijft Google de informatie relevant vinden, wat resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten. Daarom zegt Tussendoor: Social media? Doen!