Blog

Tijd voor Tablets

Door op | in Weblog

Leest u elke morgen nog traditioneel de krant of checkt u even snel de webpagina van uw favoriete nieuwsmedium op uw tablet of smartphone? De kans is groot dat u sinds enige tijd voor het laatste antwoord kiest. Er is namelijk sprake van een soort van revolutie. Misschien handig om ook uw eigen website hierop aan te passen?

Sinds jaar en dag gebruiken we de laptop om ons dagelijkse werk uit te voeren en om bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van het nieuws. Het is nu echter de beurt aan de modernere broertjes van de laptop, de smartphones en (vooral) de tablets. Deze twee zijn bezig aan een stormachtige ontwikkeling en maken het leven van menig laptopontwikkelaar op het moment flink zuur.

Dit blijkt ook wel uit onderzoek van Dan Frommer namens het onderzoeksbureau Gartner en Jefferies. De laptop markt was er één die jaar naar jaar elk kwartaal zo’n 20 tot 40 procent groei noteerde maar die tijd lijkt voorbij. Momenteel berichtten de grote ontwikkelaars namelijk geen groei meer, oftewel de markt stagneert. Hoe komt dit? Door de explosieve groei in de verkoop van smartphones en met name tablets. Apple is hierin, wederom, de uitblinker.

Een speciaal aangepaste variant van uw huidige website voor tablets en smartphones levert u de nodige voordelen op. Het oogt simpelweg ook gewoon een stuk professioneler wanneer een potentiële klant met zijn iPad op uw (speciale) website terecht komt. Zie het als een extra stukje service voor uw klanten. Hoe prettiger uw website is om te bezoeken, hoe makkelijker deze er op elk gewenst moment bij gepakt zal worden. U kunt dit zien als herhalingsbezoeken en/of herhalingsaankopen.

Het is verstandig om in actie te komen nu de vraag naar de vraag nog explosief stijgende is. Bent u de eerste? Nee bij lange na niet, maar u gaat mee in de stroom van de ontwikkeling. Een nuttige investering met een blik op de toekomst. Zoals eerder gezegd, de markt en vraag naar smartphones en tablets wordt als maar groter en achterblijven wilt u niet, toch?