Blog

Tussendoor ontwikkelt Contact Form 7 extensie

Door op | in Weblog

Een van de meest populaire plugins voor het WordPress platform is de Contact Form 7 plugin. De plugin staat op bijna 7 miljoen downloads en wordt beoordeeld met 4 van de 5 sterren (1550+ beoordelingen). Voor veel WordPress gebruikers is het een begrip.

Toch zijn er een aantal "tekortkomingen" aan de plugin. Zo beschikt deze niet standaard over een captcha, zou een date-picker een welkome (standaard) toevoeging zijn en kun je wel een maximale lengte instellen, maar geen minimale lengte.

Nu zijn er voor de meeste beperkingen al oplossingen gevonden, bijvoorbeeld in de vorm van de Contact Form 7 datepicker plugin en de Really simple captcha plugin, speciaal ontwikkeld voor de populaire plugin. Een oplossing voor het instellen van een minimale lengte is (was) er echter nog niet.

Onlangs

Onlangs kreeg Tussendoor de vraag of het veld waarin een bezoeker zijn of haar telefoonnummer moet invoeren ingesteld kon worden met een minimale lengte. Men kon nu namelijk "123" invoeren en het formulier werd dan gewoon verzonden. Een tekortkoming dus, want dit was nog niet (eenvoudig) in te stellen.

Op basis van die vraag is Tussendoor begonnen aan de ontwikkeling van de Contact Form 7 Minlength extension. Een extensie voor Contact Form 7, waarmee gebruikers van de plugin een minimale lengte in kunnen stellen bij het aanmaken van een veld, ideaal voor bovenstaande situaties. Onlangs is de ontwikkeling van deze plugin / extensie afgerond en deze is gratis te downloaden vanaf de Wordpress Plugin directory.

Download nu gratis de Contact Form 7 Minlength Extension