Update WooCommerce WeFact versie 2.0

Door op | in Weblog

Goed nieuws voor gebruikers van de WooCommerce WeFact plugin. Na een volledige rebuild, veel tests en een aantal beta's is versie 2.0 uitgerold.

Prestaties van de plugin

Een veel gevraagd verzoek had betrekking tot de snelheid van de plugin. We zijn dan ook blij om te kunnen vermelden dat de update / rebuild resulteert in veel betere prestaties. Waar de vorige versie(s) nog vertragend wilde werken, met name door de API call die uitgevoerd werd richting WeFact, werkt de plugin vanaf versie 2.0 sneller. Veel sneller! De laadtijd van zowel de instellingen als de order(s) binnen WooCommerce zijn ruim 130% sneller dan voorheen.

Naast de prestaties qua snelheid zijn ook de controles die uitgevoerd worden op de achtergrond uitgebreid. Zo worden foutmeldingen binnen WeFact opgevangen en weergegeven binnen WooCommerce. Met name bij bestellingen waar custom fields werden gebruikt en bedrijfs- en voornamen door elkaar worden gehaald wilde dit voorheen nog fouten opleveren. Dat is nu verleden tijd.

Interface

WeFact WooCommerce instellingen - dashboardWeFact WooCommerce instellingen - dashboard

Zodra je de update hebt uitgevoerd, zal ook direct opvallen dat de gehele interface is vernieuwd. Deze is gebaseerd op onze succesvolle makelaars- en autobedrijven plugins en omvat alle instellingen die nodig zijn voor het succesvol inzetten van de plugin.

Zodra je in het dashboard komt van de plugin kun je direct de connectie met WeFact tot stand brengen en testen. Zo weet je direct of de door jou ingevoerde instellingen correct zijn. Is dat het geval? Dan ga je verder met optionele instellingen m.b.t. het versturen van facturen, het moment waarop dat moet gebeuren en optioneel het kiezen van een standaard debiteur.

Small fixes

Verder hebben we nog een aantal kleine fixes doorgevoerd, met name in de situatie waarin een klein prijsverschil ontstond tussen WooCommerce en WeFact. Dit heeft te maken met de manier waarop beide systemen bedragen afronden (na de komma ;)). Hierdoor ontstond soms een verschil van 1 of 2 cent tussen WooCommerce en WeFact, maar ook dat is sinds WooCommerce WeFact verleden tijd.

Todo

Met bovenstaande wijzigingen hebben we de WooCommerce WeFact module voorzien van een stabiele(re) basis waarop we uiteraard voort willen borduren en gezien de feedback die we van jullie krijgen zijn er nog legio mogelijkheden die we kunnen en vooral willen gaan toevoegen. Zo willen we je onder andere de mogelijkheid geven om een factuur-template te kiezen vanuit de plugin, zodat je de plugin vanaf meerdere shops in kunt zetten op 1 WeFact omgeving en willen we betere ondersteuning bieden op 3rd party plugins m.b.t. creditfacturen i.c.m. WeFact.

Heb je op basis van onze update vragen of loop je over van ideeën die we moéten doorvoeren? Laat het ons weten! Mail ons via info@tussendoor.nl, bel 058 711 09 16 of reageer via onderstaande reactie formulier.