WordCamp 2016 in Wenen. Tussendoor doet verslag!

Door op | in Weblog

Als bezoeker van de Tussendoor website (of onze Facebook pagina) heb je het ongetwijfeld meegekregen: Tussendoor heeft een week lang in Wenen gewerkt en WordCamp 2016 bezocht. Alle medewerkers hebben 7 dagen lang hun werkzaamheden uitgevoerd vanuit het buitenland en vijf collega's bezochten diverse WordCamp lezingen en hebben diverse interessante blogs voor je klaargezet. Benieuwd naar wat er allemaal is verteld en aangekondigd? We deden live verslag en hebben onderstaande 15(!) artikelen voor je klaargezet.

WordCamp 2016 - Projectmanagement (lees artikel)

Ieder bedrijf heeft er mee te maken: Project management. Wat zijn de valkuilen, waar moet je rekening mee houden en wie is eigenlijk de projectmanager? Een aantal quickwins en handige tools voor het opzetten of optimaliseren van je projectmanagement vind je hier. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - De beste e-mailmarketing strategie (lees artikel)

We moeten e-mailmarketing in gaan zetten! Maar hoe eigenijk? En waarom? Hoe zorg je ervoor dat ook tijdens je vakantie een mail de deur uitgaat? Lees hier een aantal absolute must-knows voor het goed inzetten en onderhoud van jouw mailstrategie. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Themes & Plugins in Harmony (lees artikel)

Hoe voorkom je conflicten tijdens thema en plugin ontwikkeling? Waar houd je rekening mee bij prefixes voor functie-namen en waarom moeten ze uniek zijn? Waarom is een afkorting als prefix not done en moet je deze voluit schrijven? We nemen alles met je door. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Empathy and Acceptance in Design and Community (lees artikel)

WordPress eenvoudig in gebruik? Really..? WordPress is alles behalve eenvoudig in gebruik! Wij kunnen het dan wel eenvoudig vinden, maar wij werken er ook elke dag een aantal uren in (en aan), maar menig gebruiker loopt al vast bij het downloaden van het WordPress zip bestand. Wat kunnen we hier aan doen, wat kunnen we allemaal nog verbeteren? - lees artikel (klik)

Wordcamp 2016 - Copywriting voor professionals (lees artikel)

Organische zoekresultaten en AdWords zijn ouderwets. Holistic SEO, daar moet je alles van weten, maar wat is het? Is SEO nog wel alleen het schrijven van goede teksten of komt er meer bij kijken? Gebruikerservaring? Snelheid en indeling? Hoe scoor je nu en in de toekomst nog een nummer 1 positie? - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - WP-CLI (lees artikel)

Een vrijwel lege zaal tijdens misschien wel een van de meest interessante presentaties: WordPress Command Line Interface. Totaal niet sexy, maar zo enorm krachtig. Wat is de CLI en wat kun je er allemaal mee. Waarom zou iedereen dit moeten gebruiken? We leggen je dit graag uit. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Hoe houd je je werknemers tevreden? (lees artikel)

Als startup is het betalen van een "dik" salaris vaak geen optie, maar hoe houd je je werknemers dan tevreden? Hoe zorg je er voor dat ze aan boord blijven en niet weggelokt worden door dikkere salarissen? Een aantal tips en tricks over het gelukkig houden van je werknemers lees je hier. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Seven times faster (lees artikel)

De gemiddelde laadtijd van een website ligt - wereldwijd - op 15+ seconden. Luister je nu naar de radio? Zet die dan eens 15 seconden uit en ontdek hoe (veel te) lang dat is. Dat moet sneller kunnen. Zeven keer sneller om precies te zijn. Een gemiddelde laadtijd van 2 seconden is haalbaar. Hoe? Dat lees je hier. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - PHP7 & 7.1 en Ten tips in ten minutes (lees artikel)

PHP7.* is ruim een half jaar geleden officieel uitgebracht, maar veel servers draaien nog op de verouderde PHP5.* versie. Waarom eigenlijk? Als we de specs bekijken is PHP7.* krachtiger, sneller en uitgebreider dan zijn voorganger. Interessant? Lees hier alles wat je moet weten of PHP7.0 en PHP7.1. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - WordPress security (lees artikel)

WordPress is immens populair bij gebruikers en hackers. Dus hoe houd je je website veilig? Is iThems security de oplossing? Nee, dat is "schijnveiligheid". Lees over de eerste stappen die je kunt zetten en direct een grote impact hebben op de veiligheid van jouw website. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - WordPress plugin directory 2016 (lees artikel)

Als plugin ontwikkelaar zijn we blij met de aankondigingen tijdens deze presentatie. Waar gaat de plugin directory in 2016 naar toe? Zowel technisch als visueel staat ons het nodige te wachten. Benieuwd naar wat sneakpeeks? Je ziet ze hier! - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Calypso (lees artikel)

De WordPress admin is vaak traag, maar dat dat absoluut niet nodig is bewijs Calypso. Calyspo is ontwikkeld op basis van de WP-API en REST-API en laat zien dat WordPress beheren ook supersnel kan. Welke technieken ze hebben gebruikt en wat hun visie is lees je hier. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Theming (voor beginners) (lees artikel)

Je wilt WordPRess thema's gaan ontwikkelen, maar weet niet waar je moet beginnen? Zelf een thema ontwikkelen of gebruik maken van een aangekocht thema of child-theme? Wat zijn de verschillen en waar kun je het best mee starten. Lees het hier. - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Making Ads great again (lees artikel)

Iedereen is het erover eens: advertenties op internet zijn lelijk. Maar waarom? Advertenties in kranten en magazines zijn vaak mooi, abri's (in bushokjes) zijn uniek en ludiek, dus waarom doen we dat op internet dan ook niet? Wat kun je doen om advertenties (weer) aantrekkelijk te maken en waar moet je rekening mee houden als ontwikkelaar? - lees artikel (klik)

WordCamp 2016 - Connected WordPress (lees artikel)

Worden alle WordPress sites in de toekomst standaard met elkaar verbonden? Wordt data van honderden miljoenen websites met elkaar gedeeld? Zo ja, wat is hier dan het voordeel van? Lees hier alles over de visie van Automatic over het verbinden van alle WordPress sites. - lees artikel (klik)

Is that all?

Los van al deze geweldige informatie hebben we nog meer leesvoer. We zijn namelijk niet alleen maar op WordCamp geweest, maar hebben ook een week lang vertoefd en gewerkt in een Loft vanuit Wenen. Benieuwd hoe deze week eruit zag? Lees onze verslagen of check ons YouTube kanaal: Tussendoor in Vienna

Dagverslag vanuit Wenen, dag 1

Dagverslag vanuit Wenen, dag 2

Dagverslag vanuit Wenen, dag 3

Dagverslag vanuit Wenen, dag 4

Meer informatie over WordPress

Wil je meer informatie over WordPress en/of WordCamp? Of ben je op zoek naar een WordPress specialist die jou helpt? Tussendoor is jouw WordPress partner! Neem contact met ons op via telefoonnummer 058 - 711 0916, gebruik ons contactformulier of mail naar info@tussendoor.nl.

Dag 1 op WordCamp 2016 in Wenen

Dag 2 op WordCamp 2016 in Wenen