Blog

WordPress 3.6 is uitgebracht en beschikbaar voor iedereen!

Door op | in Weblog

Gisteravond werd WordPress 3.6 gereleased en voor iedereen ter beschikking gesteld. WordPress 3.6 is zoals gebruikelijk als download beschikbaar en kan worden gedownload vanuit de WordPress admin.

Wat is er nieuw?

Het meest uit het oog springend is het nieuwe thema, zoals WordPress bij grotere releases altijd uitbrengt maar ook de nieuwe revisie-mogelijkheden. Revisies werken nu met een timeline waarmee je van links naar rechts kunt schuiven en real-time ziet wat de wijzigingen zijn. Maar de update naar WordPress 3.6 houdt meer in dan alleen een nieuw thema en verbeterde revisie mogelijkheden.

De autosave functie is sterk verbeterd en er is meer ondersteuning voor audio en video (het embedden hiervan via een HTML5 media player). Ook is er een betere intergratie met Spotify, Rdio en SoundCloud.

De nieuwe mogelijkheden, voor gebruikers, op een rijtje:

  • Het nieuw Twenty Thirteen thema;
  • "Revamped Revisions" slaan elke wijziging op en de nieuwe interface laat je van "toen" naar "nu" scrollen en tonen real-time de wijzigingen in een tijdlijn;
  • HTML 5 media player;
  • Voor sites met meerdere auteurs is "Post locking" een ware uitkomst. Je kunt het bericht waarin je aan het werk bent individueel opslaan, dit gebeurt zowel lokaal als op de server, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om wijzigingen kwijt te raken;
  • Menu editor (in het WordPRess beheer) is vereenvoudigd.

Voor de ontwikkelaars:

  • Nieuwe Audio en Video API;
  • Mogelijkheid om formulieren voor bijvoorbeeld zoeken en reacties en het reactie overzicht op te maken in HTML5;
  • Nieuwe filters voor revisies, zodat je ook aan de voorkant een timeline kunt tonen (ideaal voor bijvoorbeeld wiki-sites);
  • Bekijk hier de complete codex met álle wijzigingen.
wordpress-post-format-ui

Post format UI

Eerder werd al bekend dat Post Format UI - het kunnen kiezen van een type bericht - niet beschikbaar zou worden in WordPress 3.6. Mocht je met de beta versie hebben gespeeld, waarin dit wel beschikbaar was en het missen in WordPress 3.6, dan is Post Format UI wel beschikbaar als plugin. Persoonlijk vind ik het overigens geen gemist.

Video

Bekijk hier de video van WordPREss 3.6 "Oscar". http://www.youtube.com/watch?v=lhlry6yFFW0

WordPress 3.7 & 3.8

Kun je nou al niet wachten tot wanneer WordPress 3.7 en 3.8 uitkomen? Je zult misschien denken "waar heeft 'ie het over", maar eerder schreven wij al over de geplande release datum van deze WordPress versies!