Blog Makelaar plugin WordPress

Externe cronjob

Leestijd: 2 minuten (346 woorden)
profile image

Iwan Wijkstra

Planning & Communicatie

16 juni 2017 10:53

Laatste update: 06 mei 2024 02:47

Externe cronjob instellen voor Makelaar plugin

Let op, onderstaande handleiding is van toepassing op de Makelaar plugin geschikt voor Realworks

Wordt het aanbod op jouw makelaarswebsite niet automatisch bijgewerkt, terwijl je dit wel hebt ingesteld in de plugin? Dit komt omdat het bijwerkproces werkt via het WordPress cronjob systeem. Dit betekent dat een WordPress cronjob (zoals het bijwerkproces) wordt ingepland, maar pas start wanneer er bezoekers op de site komen. Geen bezoekers betekent dat het bijwerkproces niet automatisch start.

Wil je dat het bijwerkproces altijd doorloopt, ongeacht het aantal bezoekers? Dan kun je overwegen om een externe cronjob in te stellen. Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan om dit op te zetten. Wanneer je geen programmeerkennis hebt raden we je aan om dit door ons te laten uitvoeren. Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend een offerte aan.

Stappenplan Cronjob instellen

Let op! Onderstaande voorbeelden zijn op basis onze Makelaar plugin geschikt voor Realworks. Voor andere CRM pakketen kunnen onderstaande voorbeelden niet gebruikt worden.

Belangrijk: schakel eerst het standaard bijwerkrooster van de plugin uit. Ga hiervoor naar 'Makelaar' in het WordPress dashboard menu, klik op 'Instellingen' en zet bij 'Bijwerken' het 'Rooster' op 'Geen'.

Opties voor een externe cronjob:

  1. Externe cronjob via PHP CLI:
    Stel het bestand wp-content/plugins/realworks/update.php in als uitvoerbaar bestand van een cronjob. Hierdoor worden updates uitgevoerd via PHP CLI in plaats van via Apache/Nginx.
     
  2. Externe cronjob via WP-CLI:
    Gebruik het volgende WP-CLI commando:

WP_CLI::add_command('realworks', function ($args) {
    if (in_array('update', $args)) {
        $result = Realworks::make('updater')->update();
        ($result) ? WP_CLI::success('Bijwerken voltooid') : WP_CLI::error('Bijwerken mislukt');
    }
});
Aanvraag WordPress cronjob
Processing ...