De kracht van vriendschap

Social media marketing

Social media

Zo. Veel. Keus.

Ik moet ook op social media. Heb je het jezelf wel eens horen zeggen? Wij horen het in ieder geval vaker. En hoewel het hoogstwaarschijnlijk klopt, is een goede strategie voor social media belangrijker dan gedacht.

Lukraak iets plaatsen met soms een maandenlange stilte. Dat gaat niet werken. En bovendien, welk platform gebruikt jouw doelgroep? Zitten ze op Instagram? Tik-Tok? Of is Facebook voor jou interessanter?  

Durf te kiezen

Durven kiezen is van levensbelang op sociaal gebied. Plaats niet op alle platformen. Kijk kritisch naar waar jouw doelgroep zich bevind en zorg dat je daar goed vertegenwoordig bent. 

Consistentie

Zorg dat je interessant wordt en blijft. De beste worden is immers makkelijker dan de beste blijven. Zorg dat je interessant blijft voor je doelgroep. Consistentie op social media is het sleutelwoord.

Influencers

Je kunt er niet omheen. Influencers - een soort van adverteren - worden ingezet om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen bij hun volgers. Omdat mensen hun al volgen, wordt hun waardering erg op waarde geschat.

Wil je meer weten over het inzetten van influencers? 

Influencer marketing