A&V Autobedrijf & Voertuigen plugin

Autobedrijf & voertuigen handleiding - Thema bestanden

Leestijd: 3 minuten (543 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

08 maart 2016 07:38

Automatisering website

Doelgroep

De Autobedrijf & voertuigen plugin is een plugin die bij Tussendoor wordt afgenomen door twee klantgroepen. Autobedrijven (en eventueel motor- en/of boot bedrijven) en collega website-bouwers / reclamebureau’s. Veel website-bouwers nemen de plugin af, omdat ze vanuit hun eindklant (het autobedrijf) de vraag krijgen tot automatisering. Juist voor onze collega website-bouwers is het belangrijk om te weten hoe onze Autobedrijf & voertuigen WordPress plugin in elkaar steekt en wat/waar te vinden is.

Eigen thema

Sinds release 2.0 beschikt onze Autobedrijf & voertuigen plugin over een eigen theming-engine en is de manier waarop thema bestanden worden opgebouwd vergelijkbaar met de manier waarop WooCommerce dit doet. Bij de afname van de Autobedrijf & Voertuigen plugin wordt een voorbeeld thema, met de juiste indeling, meegeleverd.

De indeling ziet er als volgt uit:

  • voertuig/archive.php Wordt door WordPress geladen op de archiefpagina van voertuigen.
  • voertuig/search.php Bevat het zoekformulier op de archiefpagina. Aparte template i.v.m. live zoeken.
  • voertuig/loop.php Bevat de resultaten op de archiefpagina. Aparte template i.v.m. live zoeken.
  • voertuig/item.php Compacte weergave van een voertuig, gebruikt vanuit loop.php om resultaten te renderen.
  • voertuig/none.php Wordt geinclude vanuit archive.php als er geen zoekresultaten zijn.
  • voertuig/single.php Wordt door WordPress geladen wanneer een enkel voertuig wordt bekeken.
     

Om vanuit een van de templates te template-file voertuig/item.php te renderen kun je de volgende code gebruiken.

<?= Voertuig::template('item'); ?>

Naast de template bestanden worden standaard de bestanden autobedrijfvoertuigen/functions.php en voertuig/functions.php ingeladen vanuit functions.php, de eerste is van toepassing om code van/voor de plugin te plaatsen en de tweede specifiek voor voertuigen.

The loop

Binnen de loop is het huidige voertuig beschikbaar in de variabele $voertuig. Het is over het algemeen niet nodig om deze variabele expliciet als global te declareren, de plugin zal dit voor zijn rekening nemen.

Caching

Het is aangeraden om een WordPress caching plugin te gebruiken om het laden van de site te versnellen. Voor het ophalen van de data voor alle voertuigen zijn vaak veel database queries nodig, wat alles bij elkaar enkele tientallen milliseconden in beslag kan nemen.

Om dit te voorkomen raden we aan om templates waarin gegevens van een voertuig worden opgevraagd te cachen. Bijvoorbeeld op de archiefpagina tijdens het weergeven van de voertuigen:

<?= Voertuig::template('item')->cache(); ?>


Caching resultaten

Door gebruik te maken van een caching plugin hebben we het aantal database queries op een pagina zien afnemen van ~1000 tot ~20. Dit was wanneer de archiefpagina alle resultaten in een keer toonde, waarbij voor ieder voertuig dus de benodigde data moet worden opgevraagd.