OpenRDW autoverkoop koppeling

Leestijd: 2 minuten (360 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

13 juni 2016 09:26

Maatwerk koppeling

Kenteken-informatie Open RDW

Onlangs kreeg Tussendoor het verzoek om, op basis van onze OpenRDW plugin, een maatwerk koppeling te schrijven voor een autobedrijf. Op basis van een ingevoerd kenteken, wilde het autobedrijf specifieke onderhoudspakketten bieden. 

Dit keer schrijven we over een maatwerk oplossing waarmee een auto-inkoop site, automatisch gegevens invoert op het moment dat iemand die zijn auto verkopen wil, zijn of haar kenteken invoert. Dit om het proces te versnellen en fouten te voorkomen.

 

Auto verkopen

Standaard beschikt onze OpenRDW (PRO variant) al over diverse koppelingen met contactformulieren, maar dit keer gingen we een kleine stap verder. Zodra men op de verkoop site aangeeft een auto aan te willen bieden, dan krijgen ze het invoerveld van het kenteken te zien. Voert men het veld in, dan worden diverse velden automatisch ingevoerd op basis van de RDW Data.

Voor de hand liggend zijn hierin het merk, model en bouwjaar. Maar ook aanverwante informatie zoals APK verloop-datum, kleur en aantal zitplaatsen worden hierin meegenomen. Zelfs de advertentie-tekst bij de advertentie wordt, op basis van diverse specificaties, automatisch geplaatst (en deze is naar wens aan te passen of uit te breiden).

Het voordeel van dit proces is dat je altijd accurate autogegevens hebt en voorkomt dat mensen een fout maken in bijvoorbeeld merk, model of bouwjaar. Daarnaast versnelt dit natuurlijk het proces voor degene die zijn of haar auto wil verkopen.

Interesse in maatwerk oplossingen?

Maak je ook gebruik van een van onze (gratis) plugins en/of ben je opzoek naar een maatwerk oplossing hiervoor? Leuk! Laat het ons weten. Je kunt ons bereiken via onze contact pagina, mail naar info@tussendoor.nl of bel naar 058-7110916.