profile image

Rick de Jong

Strategie

30 oktober 2019 09:16

WordPress Makelaar plugin update

Oktober 2019

Goed nieuws voor gebruikers van onze WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks). We zitten momenteel nog in beta, maar de stabiele release duurt niet lang meer! In deze beta hebben een aantal grote features voor jullie uitgerold. Welkom beta-21.

In beta-21 zijn een aantal handige features toegevoegd. Op veler verzoek kun je nu bij iedere update zien op welke WordPress versie de plugin voor het laatst getest is, zodat je weet of je de update veilig kunt doorvoeren (qua compatibiliteit). Deze feature heeft overigens niet veel uitleg nodig, maar een aantal andere funties wel. We lichten er vandaag drie uit:

  • Media items per categorie downloaded;
  • Cache verwijderen via het dashboard;
  • Uitbreiding van de form() API.?

Media items per categorie downloaden

Tot voor kort was het alleen mogelijk om aan te geven of je alle media items wilde downloaden, of niet. Vanaf deze update is het mogelijk om daar onderscheid in te maken. Dit kan in de volgende categorieën:?

  • foto’s;
  • brochures;
  • documenten;
  • plattegronden;
  • videos;
  • overig.

Waarom is deze feature handig?

Deze functionaliteit is met name uitgerold voor gebruikers die de opslag van de media beperkt willen houden en om die reden aan aantal media categorieën willen uitsluiten.

 

Momenteel is deze functie overigens alleen in te stellen via de geavanceerde instellingen (zie afbeelding). Per module kun je aangeven of je de media in zijn geheel wil downloaden of dat je een categorie wilt uitsluiten.

 

  • In zijn geheel uitsluiten geef je aan achter “media” (afb. regel 80);
  • In het “media_filter” kun je per categorie aangeven of je deze wilt uitsluiten of niet. Doe dit met true of false.

Cache via het dashboard verwijderen

Helaas kan het voorkomen dat er een foutmelding ontstaat in het bijwerkproces. Veelvoorkomende foutmeldingen - zoals een fout in de koppeling richting het Realworks CRM - worden netjes weergegeven, zodat je als gebruiker weet waar je moet zoeken.

Toch kan het ook voorkomen dat er een oorzaak is, die niet direct bekend is. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een tijd niet is geüpdatet en een gebruiker van een beta-1 naar een beta-12 dient bij te werken.

Doordat er in de tussenliggende versies dusdanig veel is veranderd, kan de plugin hinder ondervinden tijdens het bijwerkproces. Een veelgevonden oplossing is het legen van de cache. Voorheen kon dit door de volgende map te legen:

/wp-content/themes/active-theme/realworks/module/cache/

Vanaf de huidige release hebben we deze stap meegenomen in de UI van de plugin. Binnen het dashboard van de plugin kun je onder het kopje cache op eenvoudige wijze de cache legen (zie afbeelding).

Uitbreiding functionaliteit form() API

De volgende feature is vooral handig voor de programmeurs onder ons. Met name als je alle mogelijke zoekresultaten van een zoekveld in een JSON string wil zetten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om zoeksuggesties te geven aan de hand van een open input veld.

Voor deze release was het niet mogelijk om de ingegeven zoekopties te filteren op resultaat. Hiermee bedoelen we dat een zoekoptie gewoon aan het JSON veld wordt toegevoegd ongeacht of deze zoekoptie resultaat zou opleveren.

Voorbeeld:

De bezoeker is in de veronderstelling dat de makelaar nog een woning te koop heeft in Amsterdam, maar deze is ondertussen al verkocht.

De bezoeker zoekt op ‘Amst’ en het zoekveld geeft de suggestie ‘Amsterdam’. Deze is immers door de plugin al toegevoegd aan de JSON string.

Echter is deze woning niet meer beschikbaar en de plugin heeft deze ondertussen verwijderd van de website. De JSON string van het zoekveld wordt echter niet bijgewerkt en daarom staat Amsterdam daar nog wel als zoekoptie in. De bezoeker denkt dus te zoeken op Amsterdam, maar komt op een “geen resultaten pagina” uit.

Dat is nu verleden tijd. Door de nieuwe feature kun je de JSON string filteren op daadwerkelijk beschikbare resultaten. Een bezoeker zal in de nieuwe situatie dus geen “Amsterdam” als zoeksuggestie krijgen. Wel zo overzichtelijk.

Op de volgende manier zet je de mogelijke zoekopties om in een json string:

<?= Wonen::form()->options('adres')->json(); ?>

En door deze code uit te breiden met de nieuwe feature zorg je er voor dat de zoekopties gefilterd worden:

<?= Wonen::form()->options(‘adres')->ignoreWhenNoResults()->json(); ?>

‘Adres’ is in dit geval de naam van het zoekveld, deze heb je in onze plugin aangemaakt.

Voila! De JSON string is gereed.