Realworks API inschakelen in CRM

door in

Realworks API inschakelen in CRM

"In dit artikel wordt de Realworks Plugin genoemd. Inmiddels is de naam van deze plugin gewijzigd naar de "WordPress Makelaars plugin geschikt voor Realworks". Qua functionaliteiten is de plugin ongewijzigd. De naam is gewijzigd omdat wellicht anders de suggestie zou kunnen ontstaan dat de plugin door Realworks zelf wordt aangeboden of dat Tussendoor een samenwerking heeft met Realworks. Meer over de naamswijziging is te lezen in ons nieuwsbericht."

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen. Realworks geeft geen XML koppeling meer uit, maar is overgestapt op de API.

Realworks API bestellen

In onderstaande leggen we je graag uit hoe je in het CRM van Realworks de API in kunt schakelen / aan kunt vragen. Let wel; wij zijn géén Realworks. Inhoudelijke vragen dien je dan ook gewoon bij Realworks neer te leggen.

In deze handleiding willen we toch beknopt uitleggen hoe je de API kunt inschakelen vanuit het CRM van Realworks.

Stappenplan

Navigeer naar crm.realworks.nl en log in met de inloggegevens van de makelaar.

Houd er rekening mee dat de makelaar voldoende rechten heeft (beheerdersrechten) om de API in te kunnen schakelen.

Ga in het rechtermenu vervolgens naar Servicedesk -> Marketplace.
Aan de onderzijde van de marketplace vind je de Realworks API met de daarbij horende kosten. Deze kosten staan los van onze plugin en visa versa.

Schakel de API in en bevestig je bestelling.

Realworks API manager

Je krijgt nu een popup te zien met de API manager. Hier kun je via het ververs-icoontje aan de rechterzijde een API token genereren welke je in de instellingen van onze "WordPress Makelaars plugin geschikt voor Realworks" kwijt kunt. Houd hierbij rekening met het feit dat Realworks altijd 'rwauth' vóór de token geplaatst wil hebben.

Je kunt vervolgens nog een aantal voorkeursinstellingen aanpassen, zoals het aantal verzoeken dat je per dag wilt verwerken, welke gegevens je wilt ontvangen, etc.

Sla aan de linkerzijde vervolgens je instellingen op via het diskette icoontje. Je API is nu succesvol aangemaakt en opgeslagen.