Realworks API WordPress plugin: Realtime bijwerken

door in

Realworks API WordPress plugin: Realtime bijwerken

"In dit artikel wordt de Realworks Plugin genoemd. Inmiddels is de naam van deze plugin gewijzigd naar de "WordPress Makelaars plugin geschikt voor Realworks". Qua functionaliteiten is de plugin ongewijzigd. De naam is gewijzigd omdat wellicht anders de suggestie zou kunnen ontstaan dat de plugin door Realworks zelf wordt aangeboden of dat Tussendoor een samenwerking heeft met Realworks. Meer over de naamswijziging is te lezen in ons nieuwsbericht."

Sinds begin 2019 heeft de WordPress Makelaars plugin geschikt voor Realworks API ondersteuning. Een van de key-features van de API koppeling is dat er vaker dan 1x per dag bijgewerkt mag worden. In deze handleiding nemen we je mee om de instellingen zo in te regelen, dat je richting realtime bijwerk momenten gaat.

Richting realtime

Waarom we "richting real time" zeggen? Omdat de manier waarop de koppeling vanuit Realworks is opgezet in onze ogen nooit écht realtime wordt. We moeten namelijk bij Realworks een verzoek indienen om de data op te halen in plaats van andersom.

Voorbeeld

Er wordt een woning gewijzigd in Realworks. In een ideale situatie pusht Realworks deze dat naar alle portalen - en dus ook onze koppeling - toe. Je hebt de wijziging dan realtime.

In de huidige situatie is het zo dat je elke minuut (bijvoorbeeld) een verzoek kan doen om te controleren of er wijzigingen zijn. Er is dus een vertraging van maximaal 60 seconden.

Als je ziet waar we vanuit de XML wegkomen dan is het alsnog een gigantische stap vooruit en is een vertraging van maximaal 60 seconden niet noemenswaardig, maar realtime vinden wij het niet =)

Instellen

Hoe stel je de koppeling in? Dat doe je als volgt. Ga naar de instellingen van de plugin en geef aan hoe je wilt dat het bijwerken wordt uitgevoerd. Je kunt deze bijvoorbeeld instellen op een periodieke interval van 1 uur; er zal dan alle dagen, ieder uur een controle worden uitgevoerd op nieuwe data.

Er zal nu 24 keer per dag (ieder uur) een controle worden uitgevoerd op nieuwe data.

Realtime bijwerk interval Realworks instellen

Stap verder

Wil je nog iets dieper in de materie duiken; dan kun je onder geavanceerd nog een aantal gegevens aanpassen. Je kunt namelijk de tijd bij earliest en latest aanpassen naar bijvoorbeeld 08:00 en 18:00. Zo wordt er puur tussen 8 's ochtends en 6 's avonds gecontroleerd op nieuwe data. De kans dat je buiten die (werk) tijden wijzigingen doorvoert is immers nihil en in dat geval hoef je de koppeling niet onnodig te belasten.

Realtime bijwerk tijden Realworks instellen

Vragen

Kom je er niet helemaal uit qua aanpassen van de bijwerk-interval? Geen probleem. Mail ons, we helpen je graag!