Realworks WordPress API plugin verwerkt geen objecten

door in

Realworks WordPress API plugin verwerkt geen objecten

"In dit artikel wordt de Realworks Plugin genoemd. Inmiddels is de naam van deze plugin gewijzigd naar de "WordPress Makelaars plugin geschikt voor Realworks". Qua functionaliteiten is de plugin ongewijzigd. De naam is gewijzigd omdat wellicht anders de suggestie zou kunnen ontstaan dat de plugin door Realworks zelf wordt aangeboden of dat Tussendoor een samenwerking heeft met Realworks. Meer over de naamswijziging is te lezen in ons nieuwsbericht."

Maak je gebruik van onze Realworks WordPress plugin met API ondersteuning? Tof! Het kan echter in sommige gevallen voorkomen dat gebruikers van de API koppeling alles goed hebben opgeslagen, maar de plugin geen woningen verwerkt.

In deze handleiding neem ik je mee naar de meest voorkomende fout m.b.t. het niet verwerken van objecten, als de API plugin wel groen licht geeft tijdens het bijwerkproces.

Sinds de overgang naar de API variant van onze plugin hebben we regelmatig de vraag gekregen hoe het kan dat de plugin geen woningen verwerkt, terwijl de plugin wel een groen bolletje geeft. Dit geeft namelijk aan dat de API goed is ingevoerd.

Als je vervolgens de logs van het bijwerkproces bekijkt, krijg je de melding: “0 woningen verwerkt”. Hoe kan dit?

Door op zo’n moment het JSON bestand erbij te pakken zien we wat de plugin daadwerkelijk als input vanuit Realworks ontvangt. Deze vind je in de volgende folder:


wp-content / uploads / realworks / [jaar] / [maand] / [dag ] / [koppeling]

In veel gevallen blijkt deze leeg te zijn. Oftewel: de plugin heeft succesvol een connectie met de Realworks API, maar krijgt niks terug. De ‘fout’ ligt in dit geval (gelukkig) niet aan de zijde van de WordPress plugin, maar moet elders gezocht worden.

Vrijgeven

In zulke gevallen is het 9 van de 10 keer zo dat de woningen nog niet vrijgegeven zijn voor de API koppeling. Je kunt aan de makelaar of aan de Realworks service desk aangeven dat je de woningen nog vrijgegeven wilt zien voor het gebruik van de API koppeling, waarna deze succesvol verwerkt zullen worden door de plugin.