Creditcard betalingen accepteren in WooCommerce

door in

Creditcard betalingen accepteren in WooCommerce

Iedere webshop verschilt. Zo verschilt het product, de doelgroep en ook de locatie waarin de doelgroep zich bevindt. Verkoop je veel producten aan Nederlandse klanten, dan is iDeal een pre. Maar niet iedereen verkoopt (alleen) in Nederland.

Heb je een product dat internationaal verkocht kan worden en richt je je dus op bezoekers buiten Nederland, dan is het verstandig om je te richten op andere betaalmethodes dan (alleen) iDeal. Doe onderzoek naar betaalmethodes uit dat land en zorg dat die aanwezig zijn binnen jouw WooCommerce shop.

Internationaal bekend

Een van de meest krachtige internationale betaalmethodes is natuurlijk de CreditCard. Overal ter wereld wordt met de CreditCard betaald, zowel in fysieke winkels als online. Accepteer jij ook al CreditCard betalingen? Mocht dat niet zo zijn, terwijl je wel internationale verkopen doet, dan kan ik met klem adviseren om hier eens nader onderzoek naar te doen.

De oplossing is simpel

De oplossing is namelijk eenvoudiger dan je denkt. Zo kun je gebruik maken van diverse oplossingen om CreditCard betalingen te accepteren.

  • - CreditCard betaling via PayPal
  • - CreditCard betaling via PSP

PSP?

Wat is een PSP? Een PSP is een Payment Service Provider. Een partij die zorgt voor de techniek van betalingen en daar heb je er verscheidene van. Wij (Tussendoor) hebben hierin erg goede ervaringen met Mollie. Mollie accepteert naast iDeal en incasso ook CreditCard betalingen en ondersteunt daarin American Express, Visa en MasterCard. Daarbij heeft Mollie een plugin waarmee je de betaalmethode in een mum van tijd draaiende hebt in jouw WooCommerce webwinkel.

Alle achterliggende techniek en controle wordt uitgevoerd door Mollie. Je hoeft hier dus niets voor te doen, terwijl je een enorme boost kunt geven aan je internationale verkopen.

Stappenplan

  • - Ga naar Mollie.nl en meld je aan.
  • - Download de Mollie WooCommerce plugin.
  • - Installeer en configureer de plugin.

Thats it

Meer dan dit hoef je niet te doen om CreditCard betalingen te accepteren in jouw WooCommerce webwinkel. Kom je er toch niet uit? Laat dan een reactie achter of mail ons op info@tussendoor.nl. We helpen je natuurlijk graag.