Handleiding Gebruikers toevoegen in Wordpress

door in

Handleiding Gebruikers toevoegen in Wordpress

Welkom in de speciale "Wordpress handleidingen" sectie op Tussendoor.nl. Deze keer behandelen we het toevoegen en beheren van gebruikers (beheerders) in Wordpress. Naast deze handleiding heeft Tussendoor nog tal van andere Wordpress handleidingen online staan om u op weg te helpen in Wordpress. Het kan voorkomen dat één van uw medewerkers uw site beheert of dat medewerkers of gast(bloggers) een bericht op uw site moeten plaatsen. Dit kan, want Wordpress stelt u zo in staat om gebruikers toegang te geven tot het beheer van uw website, waarin zij berichten of pagina's op kunnen plaatsen. Daarnaast krijgt elke gebruiker die wordt aangemaakt in Wordpress bepaalde rechten. Op deze manier heeft niet elke persoon het gehele beheer over uw website, maar enkel tot de sectie die zij nodig hebben. In deze handleiding voegen we een nieuwe gebruiker toe en behandelen we de verschillende rollen in Wordpress.

Stap 1: Inloggen

Allereerst dient u in te loggen in Wordpress. Alles over inloggen vindt u in de handleiding inloggen in Wordpress.

Stap 2: Navigeren naar Gebruikers

Om een gebruiker toe te voegen in Wordpress navigeert u eerst naar de gebruikers optie in het menu.
  • Klik op gebruikers
U krijgt nu een overzicht te zien van alle gebruikers van uw website
  • Klik links in het menu onder gebruikers op “nieuwe toevoegen”
Gebruiker toevoegenGebruiker toevoegen

Stap 3: Gebruiker toevoegen

  • Vul de gegevens in voor de betreffende gebruiker
Om op de juiste manier een gebruiker toe te voegen is het belangrijk dat u de verschillen rollen in Wordpress kent. Er zijn in totaal 5 verschillende soorten rollen, deze worden hieronder toegelicht:

Beheerder

De beheerder is de admin van de website. Een admin heeft volledige toegang tot de website.

Redacteur

Een redacteur kan berichten zelf maken, bewerken en publiceren. Ook kan een redacteur andersmans berichten bewerken op uw website.

Auteur

De auteur kan berichten aanmaken, bewerken en publiceren.

Schrijver

Een schrijver kan berichten maken maar niet publiceren. Dit wordt gedaan door de beheerder of een redacteur.

Abonnee

Gebruiker anmakenGebruiker aanmaken
Een abonnee van uw site is een lid. Deze kan niet meer dan een normale bezoeker, maar hoeft niet elke keer gegevens in te vullen om te reageren op uw website. Als laatst heeft u de mogelijkheid om het wachtwoord naar de nieuwe gebruiker te mailen en de rol voor de gebruiker te selecteren.
  • Vink wachtwoord verzenden aan als u uw gebruiker het wachtwoord wilt mailen;
  • Selecteer de rol voor de nieuwe gebruiker van uw website;
  • Klik op de blauwe knop "Nieuwe gebruiker toevoegen".
Uw nieuwe Wordpress gebruiker is nu toegevoegd. Via http://www.uwwebsiteadres.nl/wp-admin kan de nieuwe gebruiker inloggen. Mocht hij / zij hier niet uitkomen, dan kunt u uiteraard de "WordPress handleiding inloggen" doorgeven. Heeft u nog vragen over gebruikers aanmaken in Wordpress? Laat dan gerust een reactie achter.