Verander author-slug in WordPress

door in

Verander author-slug in WordPress

Onlangs kreeg ik het verzoek om vanuit WordPress een website op te bouwen, waarop men hun CV kon opbouwen en bijhouden. Dit is uiteraard mogelijk, maar om het een en ander gebruiksvriendelijk te houden en niet te "WordPress-achtig", wilde men van de "author" slug af voor profielen.

Uiteraard is dit mogelijk en ook dit keer weer via een vrij simpele WordPress functie die je kunt plaatsen in de functions.php in je huidige / actieve thema. Kopieer om dit te bereiken de volgende functie in je functions.php.


add_action('init', 'tsd_author_slug');
	function tsd_author_slug() {
	global $wp_rewrite;
	$author_slug = 'profiel'; // de vervangende slug
	$wp_rewrite->author_base = $author_slug;
}
In de functie hierboven zie je de vierde regel met de variabele "auhtor_slug". Hierachter staat "profiel". Dit is de nieuwe slug welke author vervangt. Dit zou bijvoorbeeld resulteren in "http://www.tussendoor.nl/profiel/rick". De slug kun je uiteraard veranderen van profiel naar iets dat je zelf wenst te gebruiken.

That's it

Een eenvoudige functie, maar wel een die bij het gebruik van gebruikersprofielen op WordPress sites een totaal andere uitstraling geeft. Vind je dit bericht interessant? Dan zou ik het erg waarderen als je een like of andere "social-share" achter laat ;)