WordPress Zoekmachine Optimalisatie SEO

Betere SEO o.b.v. single woning pagina

Leestijd: 2 minuten (386 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

30 december 2016 09:49

Vindbaarheid verbeteren

Met de WordPress makelaar plugin nu nog beter vindbaar

De kans is groot dat je een van onze makelaar plugins gebruikt voor de betere vindbaarheid. Los van de (betere en mooiere) uitstraling via onze plugins, is SEO een van de grootste voordelen van de plugin.

We zijn dan ook continu bezig om de plugin op dit gebied door te ontwikkelen en onlangs is daar een nieuwe feature bijgekomen. De "slashes" voor detailpagina's van woningen.

Slashes..?

Slashes hoor ik je denken? Ja, slashes. De truc zit verwerkt in de instellingen van de plugin. Bij het opbouwen van de titel kun je namelijk kiezen voor diverse elementen. Deze hebben weer invloed op de slug die WordPress genereert en dat heeft vervolgens weer invloed op de vindbaarheid in Google.

Onderstaand een voorbeeld ter verduidelijking.

  • www.website.nl/woning/leeuwarden-celsiusweg-2
  • www.website.nl/woning/leeuwarden/celsiusweg-2 (beter, met slashes)

Het verschil zit 'm in de onderverdeling van de plaatsnaam en het adres. Voorheen moest je in de plugin gebruik maken van een liggend streepje als je de titel (en slug) van een pagina wilde opbouwen met een plaatsnaam en adres. Tegenwoordig kan dat ook via een slash (schuine streep, /).

\

WordPress makelaar plugin dashboard

De instelling om de slash in te zetten op de detail pagina vindt je terug in de instellingen van de makelaar(s) plugins. Via de instelling kom je vervolgens bij onderstaande schermen uit.

Dat is 'm

Zoals je in de afbeelding kunt zien is het enige dat je hoeft te doen, het liggende streepje te veranderen naar de slash (/). Daarna ben je klaar. Je kunt voor de zekerheid nog de permalinks flushen door naar instellingen -> permalinks te gaan.

#{/} 
// kopieer bovenstaande code voor het gebruik van de slash

Mocht je er niet uitkomen of nog extra vragen hebben dan horen we dat uiteraard graag. Je kunt ons altijd mailen via info@tussendoor.nl of via onderstaande comments een reactie achterlaten.