Blog Makelaar plugin WordPress

Foutmelding in makelaar plugin: Foutcode 401

Leestijd: 2 minuten (476 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

16 juni 2017 10:53

Laatste update: 12 juli 2023 10:32

Foutmelding 401

Foutmelding in makelaar plugin die geschikt is voor Realworks

Een 401 error betekent dat de authenticatie niet wordt geaccepteerd, dit kan betekenen dat de API key (te vinden in jouw Realworks CRM) nog niet is geactiveerd. Zijn alle voorwaarden al getekend via developers.realworks.nl?

Als dit al is gedaan dan kan het zijn dat je een nieuwe API key hebt ontvangen, dit kan je controleren binnen het CRM van Realworks of in de developers omgeving. Als dit ook niet het geval is dan kan je proberen om een nieuwe gebruikersnaam in te vullen binnen onze plugin, Realworks verwacht namelijk een unieke naam en het kan zijn dat je gebruikersnaam niet uniek genoeg is. Probeer bijvoorbeeld MakelaarsNaam2023.

Daarnaast kan je de huidige of de nieuwe API key ook buiten onze plugin om testen, dit om uit te sluiten dat het aan de plugin ligt. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Jouw API key testen

Download de Insomnia REST Client. Deze is beschikbaar voor Mac, Windows en Linux.

  • Wanneer je het programma opent klik je op 'New Request'. Voer een naam in (bijvoorbeeld: Makelaar API test), laat de method op GET staan en klik vervolgens op 'Create'.
  • Bovenaan in het midden heb je de mogelijkheid om een URL in te voeren. Voer hier de volgende URL in: https://api.realworks.nl/v1/wonen/objecten?actief=true&aantal=1000
  • Klik op het tabblad 'Auth' en klik nogmaals op het pijltje dat naar beneden wijst. Selecteer de optie 'Bearer Token' in de dropdown.
  • Vul in het veld 'TOKEN' het token dat je hebt ontvangen van Realworks in.
  • Vul in het veld 'PREFIX' het woord rwauth in.
  • Klik op 'Send', naast het invoerveld van de URL.

 

Je krijgt nu aan de rechterkant het resultaat te zien. Dit kunnen een aantal resultaten zijn

  • Krijg je een melding "HTTP ERROR 401", "401 Auth token missing or invalid" of iets dergelijks? Dan is de API key niet geldig.
  • Krijg je geen melding te zien, maar een JSON aan de rechterzijde, dan is de API key wel geldig. 
    • Is het veld resultaten leeg of lijkt het op resultaten[] - dan zijn er nog geen objecten vrijgegeven in jouw CRM