Blog Makelaar plugin WordPress

Handleiding voor onze makelaar plugin die geschikt is voor Realworks - Dashboard

Leestijd: 3 minuten (588 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

01 mei 2015 07:05

Dashboard WordPress Makelaar plugin

Wat kun je precies in het dashboard

De WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks) is een plugin die bij Tussendoor wordt afgenomen door twee klantgroepen. Makelaars en collega website-bouwers/reclamebureau’s. 

Veel website-bouwers nemen de plugin af, omdat ze vanuit hun eindklant (de makelaar) de vraag krijgen tot automatisering. Juist voor onze collega website-bouwers is het belangrijk om te weten hoe onze WordPress plugin in elkaar steekt en wat-waar te vinden is.

Het dashboard

Het dashboard van de WordPress Makelaars plugin dient als beginpunt van de plugin. Zo biedt het een beknopt inzicht in het bijwerkproces en over de installatie van de WordPress site.

Verder kunnen updates direct vanaf het dashboard worden geïnstalleerd en wordt een overzicht van de schijfbevoegdheden gegeven. Het is belangrijk dat de schrijfbevoegdheden in orde zijn voor het juist functioneren van de plugin, wanneer er problemen zijn wordt dit duidelijk gemaakt door rood gearceerde tekst.

\

WordPress makelaar plugin: instellingen

Via de instellingen tab kun je algemene instellingen doorvoeren die van toepassing zijn op het algehele functioneren van de plugin. Denk hierbij aan de gebruikersnaam en het wachtwoord van de Realworks XML koppeling en eventueel de diverse kantoren. Daarbij kun je per gebruiker (van de Realworks koppeling) aangeven welke koppeling geactiveerd moet worden. Bij de koppelingen heb je de mogelijkheid om Wonen en Bedrijven (BOG) te activeren.

Wanneer voor dezelfde gebruiker verschillende kantoren moeten worden opgegeven voor woningen en BOG, voeg dan een tweede koppeling toe met dezelfde inloggegevens maar verschillend type en kantoren.

Bijwerk opties WordPress makelaar plugin

Vanuit Realworks zijn er diverse restricties opgelegd aan het bijwerken via XML. Zo mag je pas na 8.30 de nieuwe data ophalen (van die specifieke dag) en mag je dat niet vaker dan één keer proberen, uiteraard houdt de "WordPress Makelaars plugin" hier rekening mee.

Met die restricties in het achterhoofd heb je wel de optie om aan te geven hoe laat je zelf wil dat objecten worden opgehaald. Voeg je bijvoorbeeld als makelaar ’s morgens om 9.00 nog altijd wijzigingen door, dan kun je er voor kiezen om het bijwerk-tijdstip op 11.00 te zetten, dan weet je dat de wijzigingen van die ochtend nog worden meegenomen in het bijwerkproces.

Mocht er iets fout gaan tijdens het bijwerken dan kun je er voor kiezen om automatisch verder te gaan met het bijwerken vanaf het punt waar het mis ging. Op deze automatische “fallback” kun je een maximaal aantal pogingen instellen met daarbij de optie om te mailen dat er iets fout is gegaan.

Plugin log

Vanuit de vernieuwde log kun je vervolgens uitzoeken wat er precies is misgegaan om dit in de toekomst eventueel te voorkomen.

Meer informatie? Interesse?

Heb je over de instellingen via het dashboard nog andere specifieke vragen? Laat het ons dan weten. We helpen je natuurlijk graag als je er niet helemaal uit komt. 

Benieuwd naar andere wijzigingen van de plugin in versie drie? Bekijk dan onze blog over de nieuwe release.

WordPress makelaar plugin: Heb je interesse in de plugin? Neem dan contact met ons op per e-mail of bel ons op telefoonnummer 058 - 711 0916.

Je kunt ook ons Whitepaper downloaden of de plugin pagina bekijken.