Blog Makelaar plugin WordPress

Handleiding voor onze makelaar plugin die geschikt is voor Realworks - De log

Leestijd: 3 minuten (593 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

07 april 2015 04:10

Wat kun je doen met de log?

De WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks) is een plugin die bij Tussendoor wordt afgenomen door twee klantgroepen. Makelaars en collega website-bouwers / reclamebureau’s. Veel website-bouwers nemen de plugin af, omdat ze vanuit hun eindklant (de makelaar) de vraag krijgen tot automatisering. Juist voor onze collega website-bouwers is het belangrijk om te weten hoe de WordPress plugin in elkaar steekt en wat-waar te vinden is.

De log

In deze eerste handleiding van de WordPress Makelaars plugin (geschikt voor Realworks) gaan de we log behandelen. In de log kun je het volgende terugvinden:

  • Log van woningen per jaar, maand, dag
  • Details van bijwerken, of een woning is toegevoegd, gewijzigd of verwijderd.

Nieuw in versie drie van onze "WordPress Makelaars plugin" is de mogelijkheid om de log (en dus de wijzigingen van de XML) real-time in te zien en te volgen. Op deze manier weet je hoeveel objecten (woningen) er totaal ingevoerd moeten worden en bij welke woning de plugin op dat moment is. Via een statusbar heb je dus snel inzichtelijk hoever het proces is. Wil je de pagina sluiten? Geen probleem, dat kan altijd. Het proces loopt op de achtergrond gewoon door.

\

Fout opgetreden?

De log is bewust in het leven geroepen - en deze handleiding is daarom mede geschreven - om te kunnen helpen op het moment dat er een fout optreed. Hierbij kun je denken aan een time-out of een fout die optreedt bij het inladen van bijvoorbeeld 100’en woningen, vooral bij de eerste keer dat de plugin alles bijwerkt en dus 1000’en foto’s moet verwerken. Niet iedere server kan daar goed mee overweg.

Open je de log en bekijk je de juiste dag & datum dat er een fout is opgetreden, dan herken je de woning waar het mis is gegaan aan het oranje bolletje, in plaats van de groene. Klik je op de betreffende woning, dan kun je zien wat er van die woning nog wel is ingeladen en wat niet. Op deze manier kun je een conclusie trekken over wat er is misgegaan en dus wanneer.

Vervolg

Als vervolg op het opsporen van de fout kun je het proces - vanaf die fout - opnieuw voortzetten. Zo weet je zeker dat alle benodigde wijzigingen die in de XML te vinden zijn worden nagelopen en dat je de server niet belast met het inladen van data die tenslotte al ingeladen is.

Details

Omdat je tot in detail kunt zien wat er aan een specifieke woning is gewijzigd op welke datum dan ook, kun je ook je klant beter informeren. Ongetwijfeld zul je de vraag tegenkomen waarom een woning niet is gewijzigd en/of waarom de volgorde van foto’s niet zijn gewijzigd. Daar kun je door middel van de nieuwe log eenvoudig een juist antwoord op geven.

Heb je over de log nog andere specifieke vragen? Laat het ons dan weten. We helpen je natuurlijk graag als je er niet helemaal uit komt. Benieuwd naar andere wijzigingen van de plugin in versie drie? Bekijk dan onze blog over de nieuwe release.