Code voorbeeld

WordPress (Custom) Post Template

Leestijd: 1 minuten (293 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

07 december 2016 08:04

Layout per post type

Layouts van verschillende posttypes wijzigen

Maak je gebruik van Custom Post Types binnen WordPress, voor bijvoorbeeld cases, portfolio items, klanten, nieuws of andere secties? Dan is de kans groot dat je per specifiek onderdeel een andere layout wilt gebruiken. 

In de basis kun je voor WordPress pagina templates aanmaken, als sjabloon, maar binnen Posts is dit (nog) niet mogelijk. Toch kun je relatief eenvoudig werken met sjablonen binnen WordPress (Custom) Posts. 

Mogelijkheden voor plugins

Binnen onze Autobedrijven- en makelaars plugins zou je kunnen denken aan een (eenvoudige) onderverdeling in type woningen, lease en/of koop auto's of motoren, boten en andere voertuigen.

Ga je een stap verder, dan mag je verwachten dan ook plugins als WooCommerce template ondersteuning in zullen bouwen, om producten in de aanbieding een andere template mee te geven of zelfs thema-producten te maken. Geef een product op deze manier een geheel ander thema mee. Ideaal voor game-launches bijvoorbeeld.

Hoe werkt het?

Het aanmaken van een Post template gaat zoals je gewend bent binnen WordPress.

/*
Template Name: Bericht opmaak zonder sidebar
Template Post Type: post
*/

Na het aanmaken van de template ben je geheel vrij in opmaak van zowel het thema bestand als CSS.

Informatie over template(s) voor Post en Custom Post Types?

Mocht je naar aanleiding van deze handleiding nog vragen hebben over het aanmaken en inrichten van templates voor Posts en Custom Post Types? Je kunt ons altijd mailen of telefonisch contact opnemen.