Code voorbeeld

WordPress data inkorten met WordPress functie

Leestijd: 1 minuten (266) words
profile image

Rick de Jong

Strategie

January 14, 2014 08:04

WordPress data inkorten met WordPress functie

Handig om lange titels ingekor weer te geven

Deze keer gaan we een relatief nieuwe functie behandelen - welke sinds WordPress 3.3 beschikbaar is gesteld - en in mijn ogen een welkome toevoeging is die nog maar weinig gebruikt wordt. 

Ik zie vaak oplossingen en (PHP) functies om WorPress excerpten en dergelijke in te korten ten opzichte van de originele lengtes die WordPress daar aan geeft. Zo ook  bij het inkorten van titels, om op die manier een ontwerp zoals het bedoeld is te behouden en over te laten komen.

Trim words

Zoals gezegd is de functie die hieronder staat al beschikbaar sinds WordPress 3.3, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik pas onlangs hoorde van deze functie. De functie is / werkt als volgt:

wp_trim_words( get_the_content(), 50 ); // Content
wp_trim_words( get_the_excerpt(), 50 ); // Excerpt
wp_trim_words( get_the_title(), 50 ); // Titel

In alle bovenstaande voorbeelden worden de eerste 50 woorden gebeukt en wordt daarna de inhoud gestopt / afgekapt. Uiteraard kun je gebruik maken van de "echo" functie binnen WordPress om de gegevens te tonen. Bijvoorbeeld:

echo wp_trim_words( get_the_title(), 3 );

Via bovenstaande voorbeeld zou je maximaal drie woorden - de eerste drie - tonen uit de titel van het opgevraagde bericht / de opgevraagde pagina.