Tussendoor in Wenen, verslag dag 3 (woensdag)

Door op | in Weblog

Woensdag is een dag met een speciaal tintje in Wenen. Veel fanatieke sporters hebben de woensdag uitgekozen als "snoepdag" en dat heeft alles te maken met de voetbalwedstrijd van Oostenrijk die op de planning stond. Oostenrijk voetbalde namelijk vanavond tegen IJsland tijdens het EK in Frankrijk.

Veel medewerkers van Tussendoor zijn zelf fanatieke sporters & voetballiefhebbers dus werd er al een aantal dagen naar deze dag uitgekeken. Woensdag was de dag dat er een biertje gedronken "mocht" worden (koek, snoep en chocolade in overvloed) en waarop we met z'n allen naar het Rathausplatz zijn gegaan om - volledig in stijl - Oostenrijk aan te moedigen.

Tussen het snoepen door

Tussen het snoepen door werd er natuurlijk ook gewoon gewerkt. Jan en Bauke hebben, in samenwerking met Verbonden, een campagne live gezet voor hun net gelanceerde App-update, waarmee Verbonden klanten via WiFi en 4G kunnen bellen via hun vaste nummer. Direct na het lanceren stonden de lijnen roodgloeiend en was er bijna een tekort aan toestellen. Rick heeft met diverse collega's de oude planning (Wrike) omgezet in de nieuwe planning / indeling. En natuurlijk hebben we ook nog de dagelijkse hoeveelheid aan telefoontjes, mail en andere "standaard" werkzaamheden gehad.

The match

Gekleed in oranje t-shirts zijn we vervolgens stipt om vijf uur richting het plein gelopen om de wedstrijd bij te wonen. Het plein ligt op ongeveer een uur lopen en de wedstrijd begon om zes uur. De manier waarop het plein, eigenlijk is het een park, is aangekleed was geweldig. In het midden van het park hangt het grootste scherm, met daaromheen een flink aantal kleine schermen. Daar zie je vervolgens weer tafeltjes, bankjes en ontelbaar veel eetkraampjes. Het ziet er gezellig uit, de sfeer was gemoedelijk en ook vandaag zat het weer erg mee.

Het verloop van de wedstrijd zorgde er voor dat iedere Oostenrijker tot in blessuretijd hoopte op een wonder, ook dat hielp mee in onze gezellige avond. Na de uitschakeling van Oostenrijk hebben we nog een terrasje opgezocht en de avond gezellig afgesloten met wat drankjes. Daarna is team Tussendoor weer rustig naar het Loft toegelopen, waar we Paul vonden achter zijn laptop. Hij had net een spoed inbouwklus afgerond. Top! Na een gezellige zit met Pizza en een glas fris heeft iedereen zijn kussen opgezocht.