Tussendoor in Wenen, verslag dag 2 (dinsdag)

Door op | in Weblog

Afgelopen dagen heb je het ongetwijfeld meegekregen: Tussendoor werkt deze week vanuit Wenen. Naast de dagelijkse werkzaamheden, besteden we ook aandacht aan het uitwerken van van projecten. Iets waar we in Nederland niet altijd aan toekomen. Het werken op afstand geeft het team een enorme boost waardoor de productiviteit toeneemt.

Één van de projecten die uitgewerkt wordt in het buitenland is Wrike, Wrike.com is een planningtool en uitermate geschikt voor projectmanagement. Door dit proces goed uit te kristalliseren, kunnen de werkprocessen uitgewerkt worden en komt dit de kwaliteitscontrole ten goede. Ook het opzetten van de marketingagenda voor de komende twaalf maanden kan uitstekend verlopen via Wrike. Het werken vanuit onze Loft in Wenen biedt de ideale omstandigheden om hier diverse sessies voor in te plannen. Mede omdat een uitloop tot bijvoorbeeld 23.00 's avonds geen enkel probleem oplevert. Ook niet als dat een aantal dagen achter elkaar gebeurt. Een remoteweek zorgt juist voor een geweldige motivatie van de medewerkers, ook buiten de normale werktijden.

Waar de eerste werkdag (maandag) nog een bepaalde spanning met zich mee bracht in verband met de telefonische bereikbaarheid, daar was de dinsdag er qua werkzaamheden en bereikbaarheid één zoals je die in Nederland hebt.

Ook tijdens de dinsdagochtend merk je dat een ieder zijn eigen ochtendritueel heeft (roeien, hardlopen, koffie, etc). Om 09.00 uur zat iedereen heerlijk achter zijn laptop (met een vers ontbijt en goede koffie) te werken aan zijn dagelijkse dosis e-mails/tickets, telefoontjes en andere werkzaamheden. De regen is inmiddels ingeruild voor een stralende zon en de temperatuur tikt hier inmiddels de 30 graden aan. Heerlijk!

Na het middaguur zijn de diverse teams die maandag's begonnen aan de Wrike-sessie. De middag wordt gebruikt om de brainstorms sessies te presenteren aan de rest van de groep. Na het doornemen en verbeteren van ieders indeling, is iedereen weer in kleine teams of individueel aan het werk gegaan om de feedback te verwerken en de (gedeeltelijk) definitieve indeling door te voeren in Wrike.

Terwijl sommige "teams" geconcentreerd aan het werk zijn, sloop Rick de keuken in om vandaag een ieder te voorzien van gezonde wraps. Na de maaltijd zijn zes collega's erop uitgegaan om het centrum van Wenen te ontdekken én alvast een kijkje te nemen bij het MuseumsQuartier, waar WordCamp dit jaar plaatsvindt.

Mocht je het leuk vinden, dan kun je op youtube een 360 graden preview zien van zowel MuseumsQuartier als een ander deel van de stad. Wandelend met een selfiestick en daarop gemonteerde 360-graden camera hebben we wederom een minuut durende timelapse gemaakt van de straten van Wenen. Check 'm hier.

Na een twee uur durende ontdekkingstocht zijn we huiswaarts gekeerd, waar Chris nog lekker aan het werk was en Paul de huisman heeft uitgehangen en ons onderkomen keurig heeft opgeruimd.

Een productieve dag in Wenen, een ontdekkingstocht(je) naar de locatie van WordCamp en een 360 graden tour door het centrum. We zijn benieuwd wat morgen ons gaat brengen.