Open RDW WordPress kenteken plugin

Gratis proberen of een kentekenkoppeling is wat jouw (inkoop) website nodig heeft? Probeer de Opendata RDW plugin!

info@tussendoor.nl

Of bel ons op 058 711 0916

Een kenteken omzetten naar een merk, model, bouwjaar en andere informatie? Dat kan met onze (gratis) Open-data RDW kenteken plugin. Koppel de informatie uit Open RDW eenvoudig met bijvoorbeeld Contact Form 7 en bouw je eigen inkoop website!

Meer data nodig?

Gebruik je onze gratis variant of weet je nu al dat je meer data nodig hebt? Meer en beter inzicht in (schade)historie of wil je de plugin koppelen met iDeal of WooCommerce? Gebruik dan onze Open RDW PRO variant!


Download informatie PDF

Goed om te weten (gratis)

 • Werkt met Contact Form 7
 • Compatible met QuForm en iPhorm
 • Standaard beschikbare widgets
 • Integratie via WYSIWYG editor
 • Verwerk automatisch kentekeninformatie
 • Altijd de juiste gegevens van voertuigen
 • Onmisbaar bij inkopen van auto's
 • Foto's en bijlage mogelijk
 • Ondersteuning van 24 specificaties

PRO versie

Alles van de gratis variant +

 • Addons beschikbaar
 • Meer dan 80 voertuig-specificaties
 • GravityForms ondersteuning
 • Compatible met iDeal betalingen

Wil jij auto's inkopen via jouw website? Gebruik een kentekenkoppeling voor eenvoudig en accurate gegevens.

Wat is het bouwjaar ook alweer van mijn auto? Wel model en welke uitvoering is het? Wanneer verloopt de APK? Waarom zou je je bezoekers opzadelen met al deze vragen, als ze automatisch opgehaald kunnen worden aan de hand van hun kenteken. Het enige dat de bezoeker hoeft te doen is het invoeren van zijn of haar kenteken en onze koppeling doet de rest.

Koppel je de dienst met de data van Open RDW? Dan krijg je zelfs realtime een accurate waardebepaling van het voertuig zodra iemand deze aanbiedt.

 • Meer respons van bezoekers
 • Automatische werking, bespaar tijd!.
 • Koppelbaar met diverse formulier modules
 • Ook PRO versie & VWE en AutotelexPro variant beschikbaar
 • Altijd de juist gegevens van het voertuig
 • Inbouwservice mogelijk.

Automatische werking

De plugin en kentekenkoppeling werkt automatisch. Een bezoeker hoeft dus alleen maar zijn of haar kenteken in te voeren en gegevens zoals merk, model, verloopdatum van APK, fabriekskleur en andere opties worden hierna automatisch ingeladen en indien gewenst vooringevuld in een contactformulier. Op deze manier kunnen bezoekers nog extra opmerkingen en foto's toevoegen en hun auto bij jou aanmelden.


Meldt een bezoeker zijn auto aan via jouw site? Dan kun je, met de PRO variant van onze plugin, deze automatisch plaatsen op je website. Alle gegevens worden automatisch overgenomen en ingevuld. Zo kun je aangeboden voertuigen direct aanbieden, zonder dat je hier extra handelingen voor hoeft uit te voeren.

Juiste gegevens

Open RDW verzamelt in Nederland werkelijk alle beschkbare voertuiggegevens. Deze worden zelfs gekoppeld met accurate prijsstellingen van voertuigen op diverse fronten. Koppel jij de plugin met RDW of Open RDW dan weet je zeker dat de gegevens die jij in je mail hebt kloppen bij het kenteken dat de bezoeker ingevoerd heeft. Wel zo prettig als je een bod doet.

Gratis & PRO versie

De Open RDW is een gratis plugin en biedt jou de mogelijkheid om de werking van een kentekenkoppeling (gratis) te testen. Krijg je veel feedback, maar mis je (af en toe) gegevens van bijvoorbeeld import- of geschorste auto's? Waardebepaling? Kijk dan ook eens naar de PRO oplossing die wij bieden.

Addon: Eenvoudig posts toevoegen

Wil je eenvoudig een voertuig als post toevoegen via een kenteken? Dat kan. Met deze Addon voer je vanuit het beheer eenvoudig een post in aan de hand van een kenteken. Ook kun je eenvoudig formulier inzendingen toevoegen als post. Ideaal als gebruikers een voertuig insturen.

Addon: Tijd en afstand tot garage

Wil je gebruikers laten zien hoe ver ze moeten rijden (of lopen/fietsen) naar jouw bedrijf? Dan is deze addon de oplossing. Aan de hand van GEO locatie van de bezoeker of een handmatig ingevoerd adres, toon je direct hoe lang het nog is vanaf de klant naar jouw locatie.

Handleidingen, snippets en nieuws

Hieronder vind je een aantal items met betrekking tot onze WordPress Open RDW plugin. Wil je alle documentatie en handleidingen inzien? Neem dan een kijkje in onze WordPress Open RDW handleidingen.

Lees meer

Tussendoor lanceert RDW Open Data WordPress plugin

Facebook-fans hebben het nieuws al meegekregen, maar natuurlijk houden wij...

Lees meer

Update OpenRDW WordPress plugin

Een van onze meest populaire plugins op de WordPress Repo (de Open RDW...

Impressie WordPress Open RDW plugin

Eenvoud vanuit WordPress

De Open RDW kentekenkoppeling is te integreren vauit de WYSIWYG editor binnen WordPress. Via de Open RDW button kun je eenvoudig een formulier op je website plaatsen waarmee je diverse data kunt inladen.

Nadat je op de Open RDW-button hebt gedrukt verschijnt een popup waarin je aanvinkt welke velden getoond moeten worden.

Plaats eenvoudig jouw shortcode

Nadat je op de Open RDW button hebt gedrukt verschijnt de hiernaast afgebeelde popup, waarin je eenvoudig een shortcode kunt genereren.

Via deze popup geef jij aan welke velden je wilt tonen op de pagina die je op dat moment aanmaakt of bewerkt. Zoals je kunt zien zijn de diverse velden onderverdeeld in een aantal groepen. Klik je op een van de hoofdgroepen, dan verschijnen de beschikbare velden binnen die groep.

Ben je klaar met aangeven van de velden die jij wilt zien? Sla dan de instellingen op en de shortcode die nodig is wordt automatisch geplaatst. Deze werkt direct.

CF7 integratie

Een veelgestelde vraag was of het mogelijk is om bepaalde informatie van een voertuig direct te versturen naar een website beheerder. Op deze manier kunnen mensen bijvoorbeeld hun auto verkopen en hoeven zij enkel hun kenteken in te voeren.

Op basis van deze vraag is er een Contact Form 7 integratie opgezet, waarmee je eenvoudig via de kenteken button binnen de plugin een formulier op kunt bouwen waarmee bezoekers hun auto kan "aanmelden".

Foto's bijvoegen? Geen enkel probleem. Extra informatie? Check. Je geniet van alle flexibiliteit van Contact Form 7, met de kracht van de Open RDW kentekenkoppeling!

Nieuwe functies? De plugin is altijd up-to-date!

Omdat de RDW en WordPress de nodige updates en wijzigingen doorvoeren is het van groot belang om de Open RDW WordPress plugin van Tussendoor up-to-date te houden. Dit hebben we zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt.

Je kunt de plugin eenvoudig bijwerken vanuit het WordPress beheer. Zodra er een update beschikbaar is kun je deze doorvoeren zoals je gewend bent bij andere WordPress plugins.

(Maatwerk) oplossingen via RDW Data

Na het activeren van de plugin, kun je deze direct gebruiken. Je hebt hiervoor géén API key meer nodig.

In het voorbeeld hiernaast zie je een (eenvoudige) koppeling met een formulier module, waarin automatisch voertuiggegevens worden opgehaald. Je kunt de data echter zo inzetten als je zelf wilt / bedenken kunt. Bekijk ter inspiratie eens onderstaande cases.

OpenRDW ingezet voor onderhoud

WordPress Open RDW uitleg video

Download plugin

Hier kan een korte tekst komen te staan.