Blog - Google logo

Google Merchant Center

Leestijd: 2 minuten (324 woorden)
profile image

Erik van der Meulen

Strategie

11 februari 2011 02:27

Applicatie voor webshopbeheer

Google Shopping

Google Merchant Center werd al gelanceerd op 28 september 2010 en nu is dan ook eindelijk Nederland aan de beurt. Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. De zoekmachinegigant wil met de dienst Merchant Center beheerders van een webshop nog meer tegemoet komen. Wat houdt Google Merchant Center precies in en wat kan Tussendoor hierin voor jou betekenen.

Webshop beheerders

Google Merchant Center is een nieuwe applicatie van Google voor webshop beheerders. Het is mogelijk producten in een feed te uploaden en aan het Google Merchant Center te koppelen. Hierdoor zijn de producten makkelijker vindbaar in de zoekmachine en worden de producten weergegeven in Google Product Search. Wanneer een consument in Google Product Search naar een product zoekt, worden ook de producten getoond welke relevant zijn aan de zoekopdracht. Je kan het vergelijken met Google Maps maar dan voor producten.

Ook is het mogelijk om er een volledige Google Adwords campagne aan te koppelen. Voorheen werd je met een Google Adwords campagne alleen gevonden op woorden. Met het gebruik van Google Merchant center kun je Google Adwords ook gebruiken voor de producten uit je webshop. Tussendoor is gespecialiseerd in webdesign, internet en marketing en biedt tevens de mogelijkheid om volledige Google Adwords campagnes op te zetten voor jouw bedrijf. Met deze nieuwe applicatie van Google kunnen we de mogelijkheid bieden om jouw webshop online nog beter te profileren. Heb je bijvoorbeeld een webwinkel in kledingartikelen? 

Dan kunnen we in de zomer de badkleding en zonnebrillen promoten en in de winter winterjassen en handschoenen. Op deze manier kan Tussendoor er voor zorgen dat de campagne naadloos aansluit bij de wensen van jouw doelgroep.  Zo haal je nog meer rendement uit jouw webshop!