WordPress website case

FERS in een nieuwe online jas.

WordPress

Van BSF naar FERS, van layout naar nieuwe WordPress website. 

FERS maakt het verschil in Friesland

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen FERS kent, aangezien FERS 23 mei pas het levenslicht gezien heeft. FERS is de nieuwe naam van de alom bekende Bibliotheek Service Friesland (BSF) en we vinden het super tof dat we hen hebben voorzien van een nieuwe website.

De klantvraag

Concept7 heeft voor FERS een layout uitgewerkt voor een nieuwe website. Wij kregen de toffe opdracht om dit om te zetten in een gebruiksvriendelijke WordPress website.

 

 

 

 

 

Gebruiksvriendelijke WordPress website.

Ondersteuning bij het beheer van de website.

Schaalbaar opzetten van elementen met het oog op doorontwikkeling.

Samenwerking met Concept7 voor de layout en GHO voor de branding.

Nieuwe samenwerking

Niet alleen FERS is nieuw, ook de uitwerking op basis van de layout van Concept7 was voor ons een eerste keer, al moeten we hierbij aanstippen dat tijdens de ontwikkeling van de website ook GHO (die kenden we al) zich heeft bemoeid met branding, het opzetten van FERS en het doorvoeren van de nieuwe huisstijl in de website.

Project highlights

Strategy Marketing

Technische realisatie

Waar we doorgaans zelf het ontwerp en de wireframes neerzetten, hebben we voor FERS puur de technische realisatie verzorgd.

Strategy Marketing

Gebruiksvriendelijkheid

User experience staat altijd centraal. Voor FERS lag de focus op gebruiksvriendelijkheid in het gebruik van de admin-omgeving. 

Strategy Marketing

Eenvoud

Geen complexe koppelingen of maatwerk, wel een hele mooie website die eenvoudig te gebruiken en door te ontwikkelen is.

Ontwikkeling

Eerlijk is eerlijk; de website van FERS beschikt over weinig unieke, complexe elementen. We hebben weinig tot geen maatwerk koppelingen op hoeven zetten en konden puur vertrouwen op de basis van WordPress.

Ruimte voor doorontwikkeling

Om de diverse elementen zoals events, projecten, thema’s en andere archieven op te zetten, hebben we enkel gebruik hoeven maken van WordPress’ custom post functionaliteit.

Wel is binnen de pagina's gebruik gemaakt van ACF PRO’s flexibele content, zodat de pagina’s qua indeling volledig vrij ingericht kunnen worden. Er zijn daarin geen beperkingen.

Friesland

Misschien vraag je je af waarom we een case als FERS - zonder maatwerk en/of spannende koppelingen - dan toch belichten? Dat doen we, omdat we trots zijn dat we voor organisaties zoals FERS ons steentje kunnen bijdragen aan een stukje Friesland. We zullen in de komende maanden dan ook meer van deze typisch Friese projecten met jullie delen.

WordPress website laten bouwen?

Wij krijgen niet alleen energie van complexe vraagstukken. Ook website’s waarbij we niet tot hoofdpijn aan toe alles uit de kast moeten halen, zorgen voor een glimlach tijdens ons werk.

Ben jij dus opzoek naar een WordPress oplossing in welke vorm van ook?

wordpress_logo

Andere oplossingen