Maatwerk WordPress website

Noordelijk Film Festival

WordPress

Vijf jaar geleden maakten we een site voor het Noordelijk Film Festival. Inmiddels is het tijd voor een upgrade. Een die beter past bij de stijl die we de afgelopen jaren samen met ontwerp-bureau Vorm2  hebben neergezet én een die beter past bij de gezamenlijke marketing-ambities.

Update op basis van branding en data

Het Noordelijk Film Festival had een site die meer voldeed aan de branding strategie die we de afgelopen jaren samen met het Noordelijk Film Festival en Vorm2 hebben ontwikkeld. Daarnaast hebben we op basis van de vorige edities nieuwe data over de doelgroep verzameld en hebben we nieuwe doelen op het gebied van UX / CRO opgesteld. Kortom; tijd voor een upgrade!

Website van het Noordelijk Film Festival op een iPhone

De klantvraag

Zorgen voor een website waarin de branding-strategie wordt verwerkt en waarbij we elk jaar het nieuwste campagne beeld kunnen inladen. Daarnaast willen we dat de bezoekers moeiteloos door het programma kunnen navigeren en dat er speciale aandacht komt voor het attenderen op bijzondere voorstellingen uit het programma

Nieuwe online identiteit gerealiseerd

Aanbevelingen door programmeurs en influencers

Best beoordeelde films van het festival worden prominent gepresenteerd

Eenvoudiger door het programma navigeren

Project highlights

Strategy Marketing

Social proof

Door publiekswaarderingen te tonen een aanbevelingen van filmmakers en influencers laten we de bezoeker kennismaken met bijzondere voorstellingen.

Strategy Marketing

Blokkenschema

Het programma is moeiteloos op elk apparaat te bekijken. Van de reguliere lijstweergave tot het blokkenschema.

Strategy Marketing

FilmChief koppeling

De site presenteert het programma vanuit het FilmChief CMS op de website

Festival sfeer op de website

We nemen de bezoeker direct op de website al mee in de festivalsfeer. Grote visuele blokken met daarin aanraders, de beste films van het festival en tips van programma makers en influencers!

Functionele ontwerpen

We zijn gestart met de functionele ontwerpen van de website. Hierbij ligt de focus op de functies van de website en de gebruiksvriendelijkheid. Nadat alles functioneel vastgelegd is, is Vorm2 met de grafische ontwerpen gestart. Samen zijn we er in geslaagd om de gewenste identiteit in de site te verwerken.

Overal het programma bekijken

Het rijke programma van het Noordelijk Film Festival moet je altijd en overal perfect kunnen zien. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat er een online blokkenschema is waarin je op elk apparaat direct kunt zien welke film wanneer en waar speelt. Uiteraard is het programma voorzien van verschillende filters om nog sneller jouw programma samen te stellen. 

Programma Noordelijk Film Festival

Koppeling FilmChief

Het aanbod uit het CMS FilmChief wordt middels onze koppeling direct en volledig in stijl getoond op de site van het Noordelijk Film Festival.

Noordelijk

Social proof

Een van de doelstellingen is om de bezoeker kennis te laten maken met films die hij of zij anders wellicht niet zou zien. Vandaar dat we op de site ruimte hebben gemaakt om filmtips met elkaar te delen. De 5 best gewaardeerde films (welke meerdere keren per dag geupdate wordt) worden gepresenteerd, programma makers en influencers delen hun favorieten en er is veel ruimte voor uitgelichte films.

Social proof NFF

Op zoek naar een soortgelijke oplossing?

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om over de mogelijkheden te spreken!

style="width:

Andere oplossingen