Kenteken- & onderhoud koppeling via OpenRDW

Leestijd: 2 minuten (340 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

13 juni 2016 09:26

Open RDW Pro plugin

Nieuw framework

Zoals onlangs was te lezen op onze website, heeft de OpenRDW plugin van Tussendoor recent een update ondergaan. Deze is voorzien van een nieuw framework, waarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om meer uit de data te halen die de OpenRDW gebruikers biedt.

Een van de mogelijkheden van de OpenRDW plugin is het ophalen van merk, model & motorinhoud. In navolging daarvan hebben wij van een collega webbouwer de vraag gekregen om op basis van de OpenRDW plugin een maatwerk uitbreiding te schrijven voor één van zijn klanten.

OpenRDW & onderhoud berekenen

De oplossing bestond uit het controleren van het ingevoerde kenteken en op basis daarvan tonen van een onderhoudspagina op basis van de motorinhoud. Zo kan het bedrijf een all-in-one prijs geven voor auto's met een motorinhoud tot (bijvoorbeeld) 1.2 liter, 1.6 liter, 2 liter, enzovoorts.

Op de homepage van het autobedrijf kun je -na deze oplossing- jouw kenteken invoeren, waarna je en pop-up te zien krijgt met een aantal basis gegevens van jouw auto. Op deze manier kun je eenvoudig controleren of het kenteken klopt en deze bevestigen of opnieuw invoeren. Kloppen de gegevens en ga je verder, dan kom je op een pagina waarop je prijsinformatie te zien krijgt, met daaronder een formulier om direct een afspraak te maken. Hierin worden automatisch de gegevens van jouw auto meegenomen, zodat het autobedrijf direct die informatie voorhanden heeft.