WordPress theming

Handige code nodig voor fancy functies binnen WordPress? Benieuwd naar complexe queries of maatwerk oplossingen die wij onze klanten boden? Bekijk ze hier!
In sommige gevallen kan het handig zijn om een standaard thema te kiezen bij het opzetten van een multisite. In ons geval is dat bijvoorbeeld bij het creren van een demo site voor onze plugins. Afhankelijk van de demo, wil je een thema kant en..
Gebruik je WordPress als zakelijke website of serieuze blog? Dan kan ik me voorstellen dat je niet zit te wachten op smileys in je site. Via onderstaande snippet schakel je de emoji-functie eenvoudig uit. EmojiEmoji's zijn helemaal hip en..
Als ontwikkelaar van WordPress zul je ongetwijfeld tegen het punt zijn aangelopen dat er erg veel afbeelding-formaten worden opgeslagen. WordPres slaat immers zelf al vier formaten op en als je daar zelf nog een aantal aan toevoegt, gaat het vrij..
Yes! Eindelijk kan het. Vanaf WordPress 4.7 kun je Post Templates aanmaken. Deze kun je - uiteraard - gebruiken binnen Custom Posts (en berichten) in WordPress. Als WordPress developer liepen we vaak tegen de vraag aan waarom - binnen plugins -..
Voor een van de websites die wij beheren, was ik op zoek naar een functie om specifieke single.php bestanden aan te roepen op basis van een WordPress categorie. Normaliter zou je denken dat dit zou kunnen door de categorie-slug of naam achter..
In deze handleiding neem ik je mee in de stappen die je moet doorlopen om een child-theme op te zetten voor het WordPress thema dat je wilt gebruiken of wellicht al gebruikt. Het opzetten van een child theme is relatief eenvoudig, maar biedt vele..
Als plugin ontwikkelaar is Tussendoor bekend met het verwerken van XML bestanden aan de achterzijde van WordPress. Op deze manier kun je gegevens eenvoudig wegschrijven in de database, waardoor je geheel vrij bent in de weergave hiervan.Onlangs..
Als webbureau en marketeers zijn wij natuurlijk gek op statistieken. Zo'n beetje alles wat zich afspeelt op een website is van invloed op de uiteindelijke doelen die je zelf voor ogen hebt. Zo heel af en toe krijgen wij ook de vraag; hoe stel ik..
Soms kan het voorkomen dat je per type post type een ander aantal berichten wilt tonen op een pagina. Stel je voor dat je bijvoorbeeld vijf nieuwsberichten wilt tonen in een archief, maar teamleden (post-type team) wilt tonen in blokken van drie, met..
Het valt niet altijd mee geschikte afbeeldingen te vinden op het internet voor je website. Veel bloggers en webshop beheerders voegen dan ook regelmatig eigen afbeeldingen toe. Deel je regelmatig eigen gemaakte fotos met de hele wereld via je..

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig?