Blog Makelaar plugin WordPress

Foutmelding bij ophalen XML: Foutcode status 403

Leestijd: 1 minuten (290 woorden)
profile image

Iwan Wijkstra

Planning & Communicatie

16 juni 2017 10:53

Laatste update: 19 juni 2024 07:18

403 Error

Foutmelding makelaar plugin

Maak je gebruik van een van onze makelaar plugin en krijg je een foutmelding zodra je woningen wilt ophalen via het XML of JSON bestand? Dat is natuurlijk vervelend, maar gelukkig is de oplossing vaak eenvoudig.

Hieronder vind je per CRM de oplossing. Check dus eerst of je gebruik maakt van Kolibri, van de Realworks API of van de Realworks XML. Houd er rekening mee dat een 403 doorgaans een issue aan de CRM zijde betreft. Dit kunnen wij helaas niet voor je oplossen.

Realworks API

De foutmelding 'HTTP Status 403 - Forbidden' bij het gebruik van de Realworks API duidt erop dat het IP-adres van waaruit je probeert te verbinden, niet is toegestaan. Voor toegang, controleer of het juiste IP-adres is toegevoegd aan de whitelist via developers.realworks.nl.

Realworks XML

Wanneer je een 'HTTP Status 403 - Forbidden' te zien krijgt bij het gebruik van de Realworks XML, wijst dit op een probleem met de gebruikte inloggegevens. Controleer in de instellingen van de plugin (in de wp-admin) of je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld voor de koppeling.

Kolibri XML

Ontvang je een 'HTTP Status 403 - Forbidden' foutmelding bij de import van je Kolibri XML? Dit zou kunnen betekenen dat je de dagelijkse limiet van 10 verbindingen met Sitelink via Kolibri XML hebt overschreden. Neem contact op met Kolibri voor een passende oplossing.