Blog - Google Places Maps

Tijd & afstand berekenen voor autobedrijf via HTML 5

Leestijd: 2 minuten (489 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

13 juli 2016 09:26

Gebruik HTML5 voor GEO Locatie

Uitbreidingen

Tussendoor heeft de afgelopen weken veel updates uitgevoerd aan haar plugins en met name onze OpenRDW plugin is voorzien van de nodige uitbreidingen. Zo is het nu eenvoudiger dan ooit om autogegevens te koppelen aan data en formulieren van je website. Hierdoor kun je bijvoorbeeld onderhoudspakketten tonen op basis van een ingevoerd kentenen. Ook kun je complete Marktplaats-achtige autoverkoop websites opzetten.

Naast bovenstaande twee uitbreidingen hebben we wederom goed nieuws voor gebruikers van de OpenRDW plugin. We hebben de kracht van de plugin namelijk gekoppeld aan data van Google Maps!

Tijd tot autogarage

We kregen het verzoek vanuit een autobedrijf om klanten informatie te geven, hoever zij van het autobedrijf vandaan zijn. Stel je voor een bezoeker zit op zijn of haar laptop en bezoekt de website van het autobedrijf. Vervolgens voert hij of zij het kenteken in, omdat ze een afspraak willen maken voor onderhoud en ziet direct wat de kosten zijn en hoe lang ze onderweg zijn naar het bedrijf.

Dergelijke persoonlijke meldingen kun je aan de hand van deze combinatie opzetten, zonder hier enige extra werkzaamheden voor uit te hoeven voeren.

HTML5

De GEO locatie van de gebruiker kan aan de hand van HTML5 worden opgehaald. Wil men hier geen toestemming voor verlenen, dan kun je een los invoerveld tonen (enkel als men het niet toestaat), waarin men hun eigen adres kan invoeren.

Addon

De beschikbare functie voor het tonen van tijd en afstand is beschikbaar als Addon. Naast deze addon is er sinds kort ook een Addon beschikbaar om ingevoerde formulieren (van bezoekers) automatisch op te slaan als post. Daarbij kun je, via het WordPress beheer, ook zelf berichten toevoegen aan de hand van een kenteken.

Heb je interesse in een van deze mogelijkheden? Laat het ons weten. Je kunt ons bereiken via 058 711 09 16 of mailen op info@tussendoor.nl.

Inmiddels bestaat het team uit 10 enthousiaste medewerkers. Door onze platte en open organisatie kennen we geen bazen en managers. Communiceren doen we horizontaal en hierdoor kunnen we snel schakelen. Tussendoor is inmiddels onderdeel van TOV. Benieuwd naar onze openstande vacatures of bedrijfscultuur? Door naar TOV.team