profile image

Rick de Jong

Strategie

25 november 2022 08:17

Gratis en betrouwbare reviews

Klant beoordelingen verifiëren

Als website beheerder - of het nu een informatieve blog, een webwinkel of een bedrijfswebsite is - weet je dat reviews enorm belangrijk zijn. Klantbeoordelingen geven vertrouwen en kunnen potentiële klanten over de streep trekken. Maar welke dienst moet je hiervoor gebruiken? Trustpilot? Klanten vertellen? The Feedback company? Of toch gewoon Google Reviews?

Kosten Google Reviews

Hetgeen wat veel van de bovenstaande diensten met elkaar gemeen hebben zijn kosten. Ze zijn - met uitzondering van Google - allemaal betaald. Als er al gratis pakketten zijn, dan worden deze vaak voorzien van betaalde opties om automatisch uitnodigingen te kunnen versturen na een bepaalde gebeurtenis, zoals een bestelling.

Zoals je uit de titel van ons item kunt opmaken is Google in onze beleving een verademing in dit verhaal. Google My Business reviews zijn in dat opzicht gratis. Je bepaalt zelf hoeveel uitnodigingen je verstuurt en het maakt Google ook niets uit hoeveel reviews je ontvangt. Integendeel.

Google My Business WordPress plugin

Een ander voordeel is dat er gratis oplossingen zijn om Google My Business reviews te koppelen aan jouw WordPress site. Ook wij hebben een gratis Google My Business plugin ontwikkeld, welke je gratis kunt downloaden.

Met de Google My Business plugin laad je eenvoudig jouw Google beoordelingen in, in jouw WordPress site. De plugin zorgt er ook voor dat je beoordelingen zichtbaar zijn binnen de zoekresultaten van Google. Kosteloos. 

Automatisering & Styling review plugin

Wil je méér uit je Google My Business reviews halen, dan kan dat uiteraard. Los van onze gratis Google My Business WordPress plugin, hebben we ook een betaalde variant. Een aantal voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld

  • Het kunnen stijlen van een beoordeling widget
  • Het kunnen reageren op reviews vanuit jouw WordPress dashboard
  • Mail ontvangen als je een nieuwe review hebt
  • Automatisch of selectief mailen na WooCommerce bestellingen

Ga voor interactie: Een van de grote(re) voordelen van de PRO variant is dat je kunt reageren van uit je WordPress dashboard nadat je een mail hebt ontvangen van een nieuwe review. Want dat is een van de (weinige) nadelen van Google Reviews; notificaties. Die zijn er vrijwel niet en dat is jammer. 

Google My Business Reviews voordelig

Al met al zijn Google My Business reviews een enorm mooie oplossing voor het betrouwbaar weergeven van klantbeoordelingen tegen de laagst mogelijke prijs. Het is immers kosteloos. 

Ben je benieuwd naar de vele voordelen van Google My Business reviews? Werp dan ook eens een blik op onderstaande relevante artikelen. Als je benieuwd bent hoe reviews jou kunnen helpen bij je SEO strategie of ben je benieuwd naar andere optimalisatie mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

Download de Google My Business Review plugin

Wil je direct gebruik maken van de Google My Business (GMB) PRO plugin? Bestel de plugin direct via onderstaande button.