Blog WordCamp Europe 2016 Wenen

WordCamp 2016 in Wenen. Tussendoor doet verslag!

Leestijd: 5 minuten (1003 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

28 juni 2016 02:24

De onderdelen van een sterke landingspagina

Wordcamp Europe

Als bezoeker van de Tussendoor website (of onze Facebook pagina) heb je het ongetwijfeld meegekregen: Tussendoor heeft een week lang in Wenen gewerkt en WordCamp 2016 bezocht. Alle medewerkers hebben 7 dagen lang hun werkzaamheden uitgevoerd vanuit het buitenland en vijf collega's bezochten diverse WordCamp lezingen en hebben diverse interessante blogs voor je klaargezet. Benieuwd naar wat er allemaal is verteld en aangekondigd? We deden live verslag en hebben onderstaande 15(!) artikelen voor je klaargezet.

WordCamp 2016

Ieder bedrijf heeft er mee te maken: Project management. Wat zijn de valkuilen, waar moet je rekening mee houden en wie is eigenlijk de projectmanager? Een aantal quickwins en handige tools voor het opzetten of optimaliseren van je projectmanagement vind je hier. - lees artikel (klik)

De beste e-mailmarketing strategie
We moeten e-mailmarketing in gaan zetten! Maar hoe eigenijk? En waarom? Hoe zorg je ervoor dat ook tijdens je vakantie een mail de deur uitgaat? Lees hier een aantal absolute must-knows voor het goed inzetten en onderhoud van jouw mailstrategie. - lees artikel (klik)

Themes & Plugins in Harmony
Hoe voorkom je conflicten tijdens thema en plugin ontwikkeling? Waar houd je rekening mee bij prefixes voor functie-namen en waarom moeten ze uniek zijn? Waarom is een afkorting als prefix not done en moet je deze voluit schrijven? We nemen alles met je door. - lees artikel (klik)

Empathy and Acceptance in Design and Community
WordPress eenvoudig in gebruik? Really..? WordPress is alles behalve eenvoudig in gebruik! Wij kunnen het dan wel eenvoudig vinden, maar wij werken er ook elke dag een aantal uren in (en aan), maar menig gebruiker loopt al vast bij het downloaden van het WordPress zip bestand. Wat kunnen we hier aan doen, wat kunnen we allemaal nog verbeteren? - lees artikel (klik)

Copywriting voor professionals
Organische zoekresultaten en AdWords zijn ouderwets. Holistic SEO, daar moet je alles van weten, maar wat is het? Is SEO nog wel alleen het schrijven van goede teksten of komt er meer bij kijken? Gebruikerservaring? Snelheid en indeling? Hoe scoor je nu en in de toekomst nog een nummer 1 positie? - lees artikel (klik)

WP-CLI
Een vrijwel lege zaal tijdens misschien wel een van de meest interessante presentaties: WordPress Command Line Interface. Totaal niet sexy, maar zo enorm krachtig. Wat is de CLI en wat kun je er allemaal mee. Waarom zou iedereen dit moeten gebruiken? We leggen je dit graag uit. - lees artikel (klik)

Hoe houd je je werknemers tevreden?
Als startup is het betalen van een "dik" salaris vaak geen optie, maar hoe houd je je werknemers dan tevreden? Hoe zorg je er voor dat ze aan boord blijven en niet weggelokt worden door dikkere salarissen? Een aantal tips en tricks over het gelukkig houden van je werknemers lees je hier. - lees artikel (klik)

Marketingtips overzicht

Seven times faster
De gemiddelde laadtijd van een website ligt - wereldwijd - op 15+ seconden. Luister je nu naar de radio? Zet die dan eens 15 seconden uit en ontdek hoe (veel te) lang dat is. Dat moet sneller kunnen. Zeven keer sneller om precies te zijn. Een gemiddelde laadtijd van 2 seconden is haalbaar. Hoe? Dat lees je hier. - lees artikel (klik)

PHP7 & 7.1 en Ten tips in ten minutes
PHP7.* is ruim een half jaar geleden officieel uitgebracht, maar veel servers draaien nog op de verouderde PHP5.* versie. Waarom eigenlijk? Als we de specs bekijken is PHP7.* krachtiger, sneller en uitgebreider dan zijn voorganger. Interessant? Lees hier alles wat je moet weten of PHP7.0 en PHP7.1. - lees artikel (klik)

WordPress security
WordPress is immens populair bij gebruikers en hackers. Dus hoe houd je je website veilig? Is iThems security de oplossing? Nee, dat is "schijnveiligheid". Lees over de eerste stappen die je kunt zetten en direct een grote impact hebben op de veiligheid van jouw website. - lees artikel (klik)

WordPress plugin directory 2016
Als plugin ontwikkelaar zijn we blij met de aankondigingen tijdens deze presentatie. Waar gaat de plugin directory in 2016 naar toe? Zowel technisch als visueel staat ons het nodige te wachten. Benieuwd naar wat sneakpeeks? Je ziet ze hier! - lees artikel (klik)

Calypso
De WordPress admin is vaak traag, maar dat dat absoluut niet nodig is bewijs Calypso. Calyspo is ontwikkeld op basis van de WP-API en REST-API en laat zien dat WordPress beheren ook supersnel kan. Welke technieken ze hebben gebruikt en wat hun visie is lees je hier. - lees artikel (klik)

Theming (voor beginners)
Je wilt WordPRess thema's gaan ontwikkelen, maar weet niet waar je moet beginnen? Zelf een thema ontwikkelen of gebruik maken van een aangekocht thema of child-theme? Wat zijn de verschillen en waar kun je het best mee starten. Lees het hier. - lees artikel (klik)

Making Ads great again
Iedereen is het erover eens: advertenties op internet zijn lelijk. Maar waarom? Advertenties in kranten en magazines zijn vaak mooi, abri's (in bushokjes) zijn uniek en ludiek, dus waarom doen we dat op internet dan ook niet? Wat kun je doen om advertenties (weer) aantrekkelijk te maken en waar moet je rekening mee houden als ontwikkelaar? - lees artikel (klik)

Connected WordPress
Worden alle WordPress sites in de toekomst standaard met elkaar verbonden? Wordt data van honderden miljoenen websites met elkaar gedeeld? Zo ja, wat is hier dan het voordeel van? Lees hier alles over de visie van Automatic over het verbinden van alle WordPress sites. - lees artikel (klik)