profile image

Rick de Jong

Strategie

27 maart 2015 01:41

De Wordpress plugin voor auto's en voertuigen

Nieuwe release belooft veel goeds

De populaire Hexon WordPress plugin van Tussendoor staat klaar voor een nieuwe release: Versie 2.0! Een groot aantal wijzigingen welke de plugin enorm ten goede komt.

Performance

De Hexon WordPress plugin krijgt een enorme performance boost. Niet zozeer bij het inladen van de occasions-lijst, want dat ging ook bij de vorige release al snel (zowel front- als back-end), maar het instellingen menu is vele malen sneller. De manier waarop de voorkeuren worden opgeslagen en ingeladen is enorm verbeterd. Ook is er nu inzicht in de wijzigingen die voertuigen ondergaan via de XML-koppeling (zie afbeeldingen hieronder). Zo kun je zien of een auto is toegevoegd, gewijzigd en wát er precies gewijzigd is.

Door de wijziging van het opslaan van voorkeuren is ook het kopieren van deze voorkeuren eenvoudiger geworden. Gebruik je de plugin dus op meerdere sites of voor meerdere klanten, dan kun je deze instellingen eenvoudig meenemen. Dit geldt voor alle voorkeuren van de Autodata Wheelerdelta WordPress plugin. Denk hierbij aan:

\

  • Zoekformulier(en) (je kunt nu meerdere zoekformulieren opslaan in het beheer)
  • Wat moet er gebeuren bij het aanmaken, wijzigen en verwijderen (verkopen) van voertuigen
  • Acties bij het wijzigen van een status via de XML koppeling
  • Het opslaan en definiëren van specifieke velden van de XML koppeling

Uiterlijk van de plugin

Ook het uiterlijk van de Autodata Wheelerdelta WordPress plugin is geheel op de schop gegaan. Het instellingen menu van de plugin is volledig gewijzigd t.o.v. de vorige releases. Het is overzichtelijker en biedt meer inzicht in achtergrond-processen.

Waarom, zul je je misschien afvragen? Waarom inzicht in de achtergrond processen? Omdat dat handig is! Steeds vaker zien wij autobedrijven met grote voorraden, occasions of nieuwe/andere voertuigen, waarbij men zich afvraagt of de hosting wel voldoet voor het inladen van 100’en voertuigen. Er treden soms fouten op bij het inladen van 1000’en foto’s, maar waar gaat het mis?

\

Tussendoor springt in zo’n geval altijd al bij om uit te zoeken wat er fout gaat en kan dit natuurlijk terugkoppelen, maar het is natuurlijk prettiger als je dit zelf kunt. Verkoop je de plugin als reclamebureau door aan je eigen eindklant, dan kun je nu - zonder tussenkomt van Tussendoor - nagaan wat er mis ging. Wel zo fijn.

Daarnaast kun je zoekformulieren nu eenvoudig opbouwen, de volgorde verslepen, acties van de zoekvelden aangeven en aan elkaar koppelen, om op die manier meer flexibiliteit in zowel frond- als backend te creëren. Denk hierbij aan afhankelijke velden zoals merk/model en bouwjaar/apk. Naast deze wijziging(en) is er ondersteuning voor live-search, wordt er een standaard thema meegeleverd en kun je zoeken op basis van locatie / Google maps (handig bij een bedrijf met meerdere locaties).

Front-end

Aan de voorkant van de site zijn dus ook diverse wijzigingen doorgevoerd. Met name het filteren / zoeken is hierbij op de volledig schop gegaan. Zoekresultaten worden nu real-time gefilterd en via ajax getoond. Het aantal resultaten van een filter worden ook direct inzichtelijk, waardoor bezoekers meteen weten of hun zoekopdracht wel of geen resultaat oplevert.

Een veel gevraagde functie (feature) binnen de Hexon plugin was een standaard thema. Hier is gehoor aan gegeven, want bij de plugin wordt een standaard-thema meegeleverd. Vanuit het standaard thema kan men direct beginnen met het stijlen van de opmaak. Wil je toch liever gebruik maken van een unieke layout? Dan kun je altijd nog gebruik blijven maken van de inbouw-service van Tussendoor. We helpen je natuurlijk graag!

Toepassing

De Hexon WordPress plugin is toe te passen bij diverse CRM pakketten voor autobedrijven. Hieronder vindt je hier een lijst van.

Zoekwoorden bepalen

Wijziging voertuig Hexon plugin voor WordPress

Overzicht posts Hexon plugin voor WordPress