Tussendoor brengt update uit voor WooCommerce Wefact plugin

Leestijd: 2 minuten (444 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

03 april 2015 02:06

WeFact WooCommerce plugin voor WordPress

Belangrijke updates

De WooCommerce WeFact plugin stelt de gebruikers van WooCommerce en WeFact in staat om één algemene administratie te gebruiken. Waar normaliter zowel WooCommerce als WeFact facturen genereren en versturen aan de klant, gebeurt dat nu op één plaats. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld aan het einde van het jaar alle facturen van WooCommerce moet inboeken in een WeFact omgeving om de boekhouding sluitend te krijgen.

Naast het voordeel van alle facturen op één centraal punt, is een bijkomend (groot) voordeel de uitstraling. Binnen WeFact kun je namelijk je facturen naar hartenlust aanpassen en opmaken, volledig conform je eigen huisstijl, iets dat bij WooCommerce niet geheel mogelijk is. Althans, niet zonder het gebruik van allerlei extra modules.

What’s new

Zoals zojuist al aangegeven is de plugin geheel opnieuw opgebouwd, waarbij rekening is gehouden met een aantal veelgevraagde functies. Zo kunnen producten uit een WooCommerce webwinkel nu gekoppeld worden met producten uit WeFact, zodat de statistieken van WeFact (verkoop per product) blijven kloppen. Verkoopt men een product buiten de WooCommerce webwinkel om én dus online - vanuit de shop - dan worden dezen gewoon bij elkaar opgeteld.

Verder kan er nu ingesteld worden of een factuur meegestuurd moet worden vanuit WooCommerce (met de emails met de order-updates), of dat deze rechtstreeks via de WeFact mail moet verlopen en of je wit dat facturen handmatig of automatisch verstuurd moeten worden.

Ook het order overzicht is aangepast. Bij een order vind je nu direct de informatie vanuit WeFact en ben je instaat om de factuur - vanuit WeFact - te downloaden, opnieuw te versturen (via WeFact en WooCommerce). opnieuw naar WeFact te sturen (als concept) of te verwijderen (bijvoorbeeld bij een geannuleerde order).

Hooks

De WooCommerce WeFact plugin maakt gebruik van de beschikbare WooCommerce hooks. Zo kun je in het overzicht van alle orders de order op complete zetten via een snelknop, waardoor ook WeFact aangeroepen wordt. Crediteer / annuleer je een order? Dan maakt WeFact tegenwoordig standaard een credit-nota aan. Deze is ook binnen de order direct zichtbaar in het overzicht.

WeFact

Zoals je van de WooCommerce WeFact plugin gewend bent werkt deze samen met zowel WeFact hosting en WeFact standaard. Zodra je de plugin installeert kun je aangeven welke van de twee WeFact versies je gebruikt en volgen een aantal instellingen om de plugin op de juiste manier te configureren.